Κυβερνητικές πηγές: Εφικτή μια τεχνική συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου

Οι δανειστές δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό το 2018

Κυβερνητικές πηγές: Εφικτή μια τεχνική συμφωνία

«Θεωρώ ότι ως τις 20 Μαρτίου θα έχουμε τεχνική συμφωνία», υποστήριξε κυβερνητικός αξιωματούχος, το βράδυ της Τρίτης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2018 δεν υπάρχει, γεγονός που μεταφράζεται σε... απουσία μέτρων για τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ο ίδιος τόνισε ότι ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο “βλέπει” δημοσιονομικό κενό το 2018.

Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί ότι μια τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις μόνο για την περίοδο ως το 2018, δηλαδή ζητήματα όπως ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά, και δημοσιονομικές παρεμβάσεις έως το τέλος του επόμενου έτους. Ωστόσο...δεν αποτελεί μια συνολική συμφωνία, και για τα μέτρα και τα αντίμετρα της περίοδου μετά το 2018.

Αυτό που θεωρούν Έλληνες αξιωματούχοι είναι ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα, με καλή θέληση από όλες τις πλευρές, αναγνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν.

Πάντως, ανοικτά συνεχίζουν να παραμένουν το θέμα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, καθώς και τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιο κοντά είναι οι δύο πλευρές στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ενδεχομένως οι Θεσμοί και αύριο Τετάρτη να παραμείνουν στην Αθήνα εάν οι διαπραγματεύσεις κινούνται σε θετικό πρόσημο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top