Oscar 2017: Σάρωσε το La La Land- Έφυγε με 6 βραβεία! ΔΕΙΤΕ όλους τους νικητές

Κέισι Άφλεκ και Έμμα Στόουν τα βραβεία των Α’ Ρόλων

Oscar 2017: Σάρωσε το La La Land- Έφυγε με 6 βραβεία! ΔΕΙΤΕ όλους τους νικητές

 Λάμψη, γκάφες αλλά και πολιτικό χρώμα είχε, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την εκλογή Τραμπ,  η 89η απονομή των βραβείων Όσκαρ με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρας Ελλάδος) στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες. 

Nικητές της βραδιάς η ταινία "La la land" με έξι Οσκαρ και το "Moonlight". Παραλίγο βέβαια, το μιούζικαλ του Ντέιμιεν Σαζέλ να έφευγε με 7 Όσκαρ στο χέρι, ωστόσο, τα τελευταία λεπτά των Όσκαρ του στέρησαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το έδωσαν στο 'Moonlight'.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Δεν ξανάγινε! Ασύλληπτη ΓΚΑΦΑ στα Oscar-Ανακοίνωσαν ως νικητή το "La La Land", αλλά είχε κερδίσει το "Moonlight"

Κέισι Άφλεκ και Έμμα Στόουν τα βραβεία των Α’ Ρόλων

 

Το Οσκαρ Α' Ανδρικου πήγε στον Κέισι Αφλεκ για την ερμηνεία του στην  ταινία "Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα" ("Manchester by the Sea").

Στην ομιλία του ο μεγάλος νικητής ξεκίνησε με αναφορά στον Ντένζελ Γουάσινγκτον. «Ήταν εκείνος που έμαθε να παίζω», είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο αδελφός του, Μπεν από τη θέση του ήταν εμφανώς συγκινημένος.

Ο Κέισι 'Αφλεκ, που βγαίνει έτσι από τη σκιά του αδελφού του, διεδικούσε το 'Οσκαρ Α΄ανδρικού ρόλου μαζί με τους 'Αντριου Γκάρφιλντ ("Αντιρρησίας συνείδησης"), Ράιαν Γκόσλινγκ ("La La Land"), Βίγκο Μόρτενσεν ("Captain Fantastic") και Ντένζελ Ουάσινγκτον ("Fences").

Όσο για τις γυναίκες, το χρυσό αγαλματίδιο κατέληξε στα χέρια της Έμα Στόουν για την ερμηνεία της στο La La Land.

Η 28χρονη ηθοποιός διεκδικούσε το βραβείο αυτό μαζί με τις Ιζαμπέλ Ιπέρ στην ταινία "Εκείνη" (Elle), Ρουθ Νέγκ στην ταινία "Loving", Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία "Jackie" και Μέριλ Στριπ στην ταινία "Florence: Φάλτσο Σοπράνο" (Florence Foster Jenkins).

Ο Ντέιμιεν Σαζέλ ο νεότερος σκηνοθέτης που έχει πάρει Όσκαρ

 

Ο Ντέιμιεν Σαζέλ έλαβε το βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας για το μιούζικαλ La La Land, και έγινε στα 32 του χρόνια ο νεότερος σκηνοθέτης που το έχει επιτύχει ποτέ. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Ντενί Βιλνέβ (Η Άφιξη), ο Μελ Γκίμπσον (Αντιρρησίας Συνείδησης), ο Κένεθ Λόνεργκαν (Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα) και ο Μπάρι Τζένκινς (Moonlight).

Στους Βαϊόλα Ντέιβις και Μαχέρσαλα Αλί τα βραβεία Β' Ρόλων

 

Η Βαϊόλα Ντέιβις έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον. Η Ντέιβις, με δάκρυα στα μάτια, παρέλαβε το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για το Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον, στον οποίο απευθύνθηκε με τη φράση «oh captain, my captain», προκαλώντας ζωηρές επευφημίες. Η Ντέιβις, η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κατάφερε να κερδίσει τρία βραβεία (Emmy, Tony, και Oscar)  ήταν αντιμέτωπη με τη Νεϊόμι Χάρις (Moonlight), τη Νικόλ Κίντμαν (Lion), την Οκτάβια Σπένσερ (Αφανείς Ηρωίδες/Hidden Figures) και τη Μισέλ Ουίλιαμς (Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα/Manchester by the Sea).



Στον 43χρονο Μαχέρσαλα Αλί απονεμήθηκε το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight του Μπάρι Τζένκινς, όπου παίζει τον διακινητή ναρκωτικών που γίνεται μέντορας ενός φτωχού μικρού αγοριού. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Αλί ήταν υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο και είναι ο πρώτος μουσουλμάνος αμερικανός ηθοποιός που έλαβε Όσκαρ.

Ο Αλί, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον δίδαξαν: «ένα πράγμα που μου έλεγαν συνεχώς (...) είναι πως (η υποκριτική) δεν αφορά εσένα. Δεν αφορά εσένα, αφορά τους χαρακτήρες. Υπηρετείς τις ιστορίες και τους χαρακτήρες». Ο Αλί, από το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, υποδύθηκε τον άνθρωπο των λόμπι Ρέμι Ντάντον στη σειρά House of Cards του Netflix. Έχει παίξει επίσης σε άλλες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, αλλά και στο θέατρο.

Δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες υποψήφιοι

Οι τρεις Έλληνες υιοψήφιοι, οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου με τον "Αστακό" και η Δάφνη Ματζιαράκη με το ντοκιμαντερ "4.1 Miles" δυστυχώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν Όσκαρ...

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καλύτερη Ταινία
«Moonlight»

Σκηνοθεσία
Ντάμιεν Σαζέλ για το «La La Land»

Α΄ Ανδρικού Ρόλου
Κέισι Άφλεκ για το «Manchester by the Sea»

Α’ Γυναικείου Ρόλου
Έμα Στόουν - «La La Land»

Β΄ Ανδρικού Ρόλου
Μαχέρσαλα Αλι για το «Moonlight»

Β΄ Γυναικείου Ρόλου
Βαιόλα Ντέιβις για το «Fences»

Πρωτότυπο Σενάριο
Κένεθ Λόνεργκαν για το «Manchester by the Sea»

Διασκευασμένο Σενάριο
Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Αλβιν ΜακΚάρνεϊ για το «Moonlight»

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων
«Zootopia»

Μικρού μήκους ταινία Κινουμένων σχεδίων
«Piper»

Διεύθυνση Φωτογραφίας
Λάινους Σάντγκρεν «La La Land»

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ
«OJ: Made in America» (Εζρα Εντελμαν)

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
«The White Helmets»

Μικρού μήκους ταινίας
«Sing»

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία
«Tanna» «Ο Εμποράκος» (Ιράν)

Μοντάζ
Τζον Γκίλμπερτ, «Hacksaw Ridge»

Ηχητικό Μοντάζ
«Arrival»

Μίξη Ήχου
«Hacksaw Ridge»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
«La La Land»

Μουσική
Τζάστιν Χούρβιτς, «La La Land»

Τραγούδι
«City of Stars» από το «La La Land»

Μακιγιάζ και κομμώσεις
«Suicide Squad»

Κοστούμια
Κολίν Ατγουντ, «Fantastic Beasts and Where to Find Them»

Ειδικά Εφέ
«Jungle Book»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top