Απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε (για ακόμα μια φορά) ο Γιλντιρίμ, λέγοντας πως αν η Άγκυρα ανοίξει τις πόρτες στους πρόσφυγες, τότε η Γηραιαία Ήπειρος θα έχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Πρωθυπουργός μιλώντας στη βοσνιακή τηλεόραση, είπε πως «αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε., η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα», προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, «θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες».

Μάλιστα ο Γιλντιρίμ τόνισε πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία για όλα αυτά», κατηγορώντας την ότι «εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της ένταξης της χώρας μας».

Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως «δε χρειαζόμαστε την Ε.Ε., αλλά οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά για το θέμα της ένταξης το συντομότερο δυνατό», σημείωσε προσθέτοντας πως «η Ισλαμοφοβία έχει διογκωθεί στην Ευρώπη, κάτι που μπορεί να την οδηγήσει σε σοβαρή κρίση», για να καταλήξει ότι η Τουρκία είναι αυτή που φυλά τα σύνορα του ΝΑΤΟ (αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Συριακό έδαφος).

Πηγή: Φώτο Αssociated Press
Tags: