Θύελλα αντιδράσεων για τον Τραμπ: «Γιατί να υποδεχόμαστε μετανάστες από χώρες απόπατους;»

Η φράση του Προέδρου των ΗΠΑ που προκάλεσε σάλο

Σάλος για τη φράση του Τραμπ με τις "χώρες απόπατους"

«Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι... Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία», φέρεται να διερωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Το περιστατικό συνέβη στον Λευκό Οίκο και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα παρόντες ήταν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κοινοβουλευτικοί εξηγούσαν το πώς λειτουργούν ορισμένα προγράμματα για την υποδοχή μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός που προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ για ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή εμφύλιων συρράξεων.

Τότε ήταν που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ξεστόμισε τη φράση που προκάλεσε σάλο για τις χώρες «απόπατους».

Μέσω του Twitter του, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση για το θέμα, αναφέροντας πως:

 

«Ποτέ δεν είπα κάτι υποτιμητικό για τους ανθρώπους από την Αϊτή ή για την ίδια τη χώρα τους, η οποία αναμφισβήτητα είναι φτωχή έχοντας υποστεί πολλά πλήγματα. Ποτέ δεν είπα ''διώξτε τους''. Οι ισχυρισμού αυτοί αποτελούν κατασκεύασμα των Δημοκρατικών. Έχω υπέροχη σχέση με τους πολίτες της Αϊτής. Πιθανόν θα πρέπει να ηχογραφώ τις επόμενές μας συναντήσεις, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη» μιλώντας για άλλη μια φορά για «ψέματα» των Δημοκρατικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top