Δύο νεκροί από έκρηξη κροτίδων στη Γερμανία

Πολλές οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κροτίδες τη νύκτα της πρωτοχρονιάς στη Γερμανία, ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Συγκεκριμένα, δύο άνδρες 35 και 19 ετών σκοτώθηκαν από τις κροτίδες που μόλις είχαν ανάψει και εξερράγησαν στο πρόσωπό τους στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου που περιβάλλει το Βερολίνο.

Επίσης ένα 11χρονο παιδί τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, το παιδί δέχθηκε στο πρόσωπο μία μεγάλη κροτίδα που πέταξε παρέα νεαρών που γιόρταζε την πρωτοχρονιά.

Η κροτίδα που τραυμάτισε το παιδί είναι πολωνικής κατασκευής και πωλείται στα γερμανο-πολωνικά σύνορα. Οι πολωνικές κροτίδες περιέχουν περισσότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης από εκείνες που διατίθενται στη Γερμανία.

Στο Βερολίνο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας σοβαρών τραυμάτων στο χέρι από κροτίδες ή πυροτεχνήματα και συνολικά 21 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Κάθε χρόνο, η χρήση κροτίδων τη νύκτα της πρωτοχρονιάς προκαλεί ατυχήματα, πυρκαγιές και τραυματισμούς στη Γερμανία.           

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον δέκα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων για την υποδοχή του νέου έτους στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερόλινο, ενώ εννέα γυναίκες κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά στην Κολωνία.

Μεμονωμένα επεισόδια αναφέρθηκαν σε διάφορα σημεία του Αμβούργου.

Στο Βερολίνο συνελήφθησαν ήδη επτά άτομα ως ύποπτα για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά στην καθιερωμένη συναυλία μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top