Επίσημη πρώτη για τον Σόιμπλε στο ρόλο του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής – Τα βέλη προς το ακροδεξιό κόμμα

Το AfD πήρε θέση στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Τα μέλη της γερμανικής Βουλής, συναντήθηκαν πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, για να δώσουν «το παρών» στην πρώτη τους συνεδρίαση, όπου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελέγη και επίσημα Πρόεδρος, αφήνοντας πίσω τον πολυετή ρόλο του Υπουργού Οικονομικών.

Ο 75χρονος Σόιμπλε, γνωστός για την σκληρή του επιμονή σε έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό και για την αδιάλλακτη στάση του σε πολλά ζητήματα κατά την κρίση της ευρωζώνης, πλέον καλείται να αναλάβει μια νέα θέση με εξίσου πολλές προκλήσεις, καθώς στη Γερμανική Βουλή μπήκε πλέον επίσημα και το ακροδεξιό κόμμα (AfD) «Εναλλακτική για τη Γερμανία», για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με συγκίνηση κι ένα τεράστιο "O" αποχαιρέτησαν τον Σόιμπλε οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών

Όπως θα δείτε και στο video, o νέος Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, έτυχε θερμής υποδοχής στο κοινοβούλιο, ενώ κατά την ομιλία του φρόντισε να θέσει όρια στο AfD, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ακροδεξιούς που πήραν για πρώτη φορά θέση (μετά από 60 χρόνια) στα κοινοβουλευτικά έδρανα:

«Οι δημοκρατικές διαφωνίες είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να γίνονται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες. Αυτό συμβαδίζει με την ετοιμότητα να σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι να καταγγέλλουμε την πλειοψηφία των αποφάσεων που λαμβάνονται, ως παράνομες, ως προδοσία ή οτιδήποτε άλλο».

Ο Σόιμπλε που είναι στη γερμανική Βουλή εδώ και 45 χρόνια, υπήρξε ΥΠΟΙΚ από το 2009, ενώ στο νέο του ρόλο ως Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη με 510 ψήφους.

Να σημειώσουμε, ότι η νέα γερμανική Βουλή αποτελείται από 709 βουλευτές συνολικά, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ. Ανάμεσα τους και οι 92 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος.

Το AfD, κέρδισε στις γερμανικές εκλογές με ποσοστό 12,6%, με τον επικεφαλής του κόμματος να δηλώνει στη Γερμανική Βουλή πως «ο κόσμος πήρε την απόφαση του. Μια νέα εποχή ξεκινά. Η παλιά βουλή όπου μπορούσατε να λύνετε τα πάντα μεταξύ σας χωρίς ανταγωνισμό, απορρίφθηκε».

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top