Μαδούρο: Θα ζητήσω μέγιστες ποινές για την «τρομοκρατική» επίθεση στη βάση

Ο «τσαβίστα» ηγέτης έκανε λόγο για «τρομοκρατική» ενέργεια που διαπράχθηκε από «μισθοφόρους»-Πρώτη ανάρτηση: 07-08-2017 19:18

Ο πρόεδρος Μαδούρο στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό μήνυμά του είπε ότι ο στρατός της χώρας σκότωσε δύο από τους 20 κινηματίες που επιχείρησαν να καταλάβουν στρατιωτική βάση στη Βαλένθια.

«Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και οι ένοπλες δυνάμεις απάντησαν ενωτικά με ηθική και αποφασιστικότητα. Έχει προσδιοριστεί δικάσιμος και ζήτησα την ανώτατη ποινή για όλους όσοι συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση».

Ο στρατός μάλλον εύκολα διέλυσε την ομάδα και συνέλαβε επτά άτομα. Μέλη της ομάδας κατάφεραν, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, να αρπάξουν όπλα από τη βάση και να εξαφανιστούν. Η κρατική τηλεόραση έδειξε κάποιες συμπλοκές, συλλήψεις, το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το σημείο καθώς κι άρματα μάχης μέσα στη βάση.

Στα κοινωνικά δίκτυα αναρτήθηκε χθες βίντεο που έδειχνε πράγματι μία ομάδα παραστρατιωτικών να αναφέρεται στην ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος. Λίγο αργότερα με στολή μάχης εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας Σουάρεζ Χούριο. «Καλημέρα πατρίδα του Μπολιβάρ και του Τσάβεζ. Πολύ καλημέρα Βενεζουέλα. Χαρά κι ευτυχία, χαρά και θρίαμβος, διότι για μια ακόμη φορά η ειρήνη νίκησε».

Στις δηλώσεις τους στελέχη της αντιπολίτευσης ζητούν την αλήθεια. Μόνον αυτή, όπως είπαν.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση εκατοντάδες κάτοικοι της Βαλένθια πήραν τους δρόμους για να υποστηρίξουν την εξέγερση. Αντιμετωπίστηκαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία.

Διαδηλώσεις και επεισόδια σημειώθηκαν και στο Καράκας. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο κοντά στην περιοχή Σάντα Φε ανεμίζοντας γιγάντια σημαία της Βενεζουέλας αλλά σύντομα αναγκάστηκαν να διαλυθούν με την εμφάνιση της Εθνοφρουράς. Σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας στήθηκαν οδοφράγματα και γίνονταν έλεγχοι από στρατιώτες.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top