Πανικός και στην Τουρκία από το σεισμό! Πανικόβλητοι ασθενείς έτρεχαν να σωθούν σε νοσοκομείο στην Αλικαρνασσό

Τρόμος από τα φονικά ρίχτερ- Πρώτη Ανάρτηση 21-07-2017 08:21

Πανικός και στην Τουρκία από το σεισμό

Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους έγινε αισθητός και στην Τουρκία, καθώς το επίκεντρό του ήταν πολύ κοντά στην Αλικαρνασσό.  Όπως μεταδίδει από την Τουρκία η Άννα Ανδρέου, η δήμαρχος της Αλικαρνασού, Μεχμέτ Κοτσαντόν, δήλωσε ότι «κουνηθήκαμε πολύ έντονα». 

​Διαβάστε επίσης: Εικόνες καταστροφής στην Κω! Συντρίμμια στην παλιά πόλη του νησιού

                               Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω! Δύο νεκροί, τεράστιες ζημιές στο νησί


Ege'yi Sallayan 6,3 Büyüklüğündeki Deprem Anı... από haberler

Σύμφωνα με το κέντρο AFAD, ο σεισμός στην Τουρκία ήταν 6.3 Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Kandili 6,2 Ρίχτερ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πολλά άτομα, εξαιτίας του πανικού, πετάχτηκαν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα. Ο κήπος του νοσοκομείου γέμισε με τραυματίες, καθώς η οροφή του τμήματος εκτάκτων περιστατικών υπέστη ρωγμές. Οι γιατροί περιέθαλψαν τους τραυματίες στον κήπο του νοσοκομείου. 

Στην περιοχή Μίλας, δέκα άτομα τραυματίστηκαν πηδώντας από το μπαλκόνι. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το κέντρο της Σμύρνης και το Φετιγέ στην Αττάλεια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην Αλικαρνασσό, εκτός από τις ρωγμές στο τμήμα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου, υπέστησαν ρωγμές και άλλα κτίρια. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι κακό. Μακάρι να μην υπάρξει. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουμε πληροφορίες» δήλωσε η δήμαρχος Αλικαρνασού.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν απώλειες ζωής, μόνο σε μια περιοχή παρατηρήθηκε ολίσθηση εδάφους, σε μια μικρή έκταση στην περιοχή Ακγιαρλάρ ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ αλλού υπήρξε και διακοπή ρεύματος. 

Τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται στο φως να αποκαλύπτουν το μέγεθος του τρόμου.

Μετά το σεισμό, πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν σε διακοπές στην Αλικαρνασσό μπήκαν στα αυτοκίνητά τους για να εγκαταλείψουν την πόλη, προκαλώντας συνωστισμό στους δρόμους. Τουρίστες πέρασαν το βράδυ στον δρόμο. Ένα μικρό τσουνάμι στην περιοχή Γκουμπέτ της Αλικαρνασού παρέσυρε 12 σκάφη και 5 ψαρόβαρκες στη στεριά, ενώ δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν. Ο καπετάνιος Μετίν Κεστανετσί δήλωσε ότι εκείνη την ώρα κοιμόταν στο σκάφος του. «Πρώτα άκουσα ένα θόρυβο και μετά ένα βουητό. Μέχρι να δω τι έγινε, το σκάφος βρέθηκε στη στεριά. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα» ανέφερε.

Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν ότι στον μιναρέ στο Τζαμί Αντλιγέ της περιοχής δημιουργήθηκε μια κλίση και πως η τροχαία έκλεισε τον δρόμο μπροστά από το τζαμί, καθώς υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστεί. 

Ο σεισμολόγος Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν δήλωσε ότι δεν περιμένει μεγαλύτερο σεισμό σε αυτή την περιοχή. Ο σεισμός, όπως είπε, είχε ισχύ όσο 3-4 ατομικές βόμβες και ήταν ο κύριος σεισμός. Τις επόμενες τρεις βδομάδες θα ακολουθήσουν μετασεισμοί, οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο σεισμολόγος ανέφερε, τέλος, πως το γεγονός ότι τα κτίρια στην Αλικαρνασσό άντεξαν τόσο μεγάλο σεισμό είναι πολύ θετικό κι ότι έχει αυξηθεί η ανθεκτικότητα των κτιρίων.


Ege'de 6.3 Büyüklüğünde Deprem! Kos'ta 2 Kişi... από haberler

Αισθητός έγινε ο σεισμός και στη Μαρμαρίδα, την Κνίδο και τη Μούγλα, με την κυβερνήτη της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ να δηλώνει ότι υπήρξαν μικροί τραυματισμοί, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν ρωγμές σε παλιά κτίρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top