Βαρύ το τίμημα της απελευθέρωσης της Μοσούλης

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Εν μέσω πυρών ιρακινοί αστυνομικοί μεταφέρουν έξω από τα κατεστραμμένα από τους βομβαρδισμούς κτίρια μικρά παιδιά.Η εικόνα τους συγκλονίζει.

Προσπαθούν να τα συνεφέρουν δίνοντάς τους νερό. Ενα μωρό ξεσπά σε κλάματα όταν ο σωτήρας του αστυνομικός του καθαρίζει το πρόσωπο από τη σκόνη.

Τα παιδιά είναι τα πιο αθώα θύματα του πολέμου που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τους τελευταίους περίπου δέκα μήνες για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Ο τελευταίος θύλακας των τζιχαντιστών στην παλαιά Πόλη έπεσε κι αυτός στα χέρια των δυνάμεων της ιρακινής κυβέρνησης. Αρκετοί έπεσαν μάλιστα σήμερα στον ποταμό Τίγρη προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν

Ο πόλεμος όμως κατά του Ισλαμικού Κράτους  δεν σταματά αφού υπάρχουν κι άλλες περιοχές του Ιράκ που παραμένουν υπό τον έλεγχό τους.Ο αμερικανός απεσταλμένος στις δυνάμεις που πολεμούν τον αισις κάλεσε την τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν να μην πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του που έχει ήδη εξαγγειλει για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στη Ράκκα,την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους  στη Συρία, οι τζιχαντιστές βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού. Στην πόλη Χομς στο κεντρικό τμήμα της χώρας οι δυνάμεις του Ασαντ κατέλαβαν μετά από σφοδρές συγκρούσεις ένα κοντινό χωριό και συνεχίζουν την προέλασή τους.

Από σήμερα το μεσημέρι άρχισε να τηρείται στη νοτιοδυτική Συρία η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ Τραμ και Πούτιν στο Αμβούργο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top