Νέο «επεισόδιο» ανοιχτά της Αλικαρνασσού έστησε η Τουρκία-Η Άγκυρα συντηρεί με κάθε τρόπο την ένταση

23 τουρκικές παραβιάσεις και μια εμπλοκή στο Αιγαίο από μαχητικά μέσα σε μια μέρα

Η Τουρκία συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο με κάθε τρόπο, στη θάλασσα αλλά και στον αέρα. Την Τετάρτη, τα τουρκικά μέσα δημοσιοποίησαν βίντεο όπου φαινομενικά το τουρκικό λιμενικό απομακρύνει σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής, ενώ υπήρξαν 23 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν παρουσιάζει νέο περιστατικό ανοιχτά της Αλικαρνασσού απέναντι από την Κω. Σύμφωνα με αυτό τρία σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής επιχείρησαν να πλησιάσουν πλοίο με τουρκική σημαία και κάποια τάνκερ.

Κατά το πρακτορείο, η τουρκική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε άμεσα κι ανάγκασαν τα ελληνικά να αποσυρθούν πίσω στην Κω και την Ψέριμο.

23 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την Τετάρτη όμως υπήρξαν και 23 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που συνοδεύονταν και από ζεύγος μαχητικών F-16. Tα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Την ίδια ώρα η Τουρκία εμμένει στην διατήρηση της έντασης και με τη Γερμανία. Κατ' αρχάς ο Ερντογάν σε συνέντευξη του στην "Ντι Τζάιτ"  αναφέρει ότι το Βερολίνο προστατεύει τους τρομοκράτες.

Όμως αυτό που κυρίως ενόχλησε την Άγκυρα είναι και πάλι ένας καλλιτέχνης ο οποίος τόλμησε να στοχοποιήσει τον Ερντογάν. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε νότα διαμαρτυρίας στον Γερμανό πρέσβη. Ο καλλιτέχνης Φίλιπ Ρουχ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί μπροστά στην γερμανική Καγκελαρία και ανήρτησε πανό εναντίον της δικτατορίας προβάλλοντας τις φωτογραφίες του Ερντογάν, του Πούτιν και του Σαουδάραβα Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ. Το πανό έγραφε: Θέλεις να κερδίσεις αυτό το αυτοκίνητο; Τότε σκότωσε τη δικτατορία.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top