ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ για τους Έλληνες του Μάντσεστερ-Η 21χρονη Άννα ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ με την μαρτυρία της από τον τόπο του μακελειού

Περιγράφει καρέ-καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονταν στο Μάντσεστερ Αρένα την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή 22 αθώων ανθρώπων και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν  άλλοι 119, ήταν και μία Ελληνίδα φοιτήτρια 21 ετών η Άννα, η οποία σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο Μάντσεστερ.

Η νεαρή κοπέλα, είχε κανονίσει αρκετό καιρό πριν να πάει στη συναυλία της  Αριάνα Γκράντε, και ήταν μέσα στο στάδιο με μία συμφοιτήτριά της.

«Ήμουνα στη συναυλία της Αριάνα. Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές. Είναι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση για την τρομοκρατία που ποτέ δεν περιμένεις ότι θα το πάθεις. Εκεί που τελείωσε η συναυλία και ήταν όλοι χαρούμενοι και αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω σιγά-σιγά εκείνη τη στιγμή έγινε η έκρηξη. Για λίγα δευτερόλεπτα όλοι σταματήσαμε και γιατί η έκρηξη δεν ήταν μέσα στο κτίριο και δεν καταλάβαμε τι έγινε. Με το που αντιληφθήκαμε πως ήταν βόμβα που εξερράγη ξαφνικά όλοι άρχισαν ξαφνικά να τρέχουν και να φωνάζουν, να τσιρίζουν, τα παιδιά να κλαίνε και γενικότερα επικράτησε το απόλυτο χάος»  είπε χαρακτηριστικά η νεαρή φοιτήτρια στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και πρόσθεσε:

«Δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ. Μόνο που το σκέφτομαι αρχίζω να τρέμω πάλι αλλά δεν έχω πάθει κάτι σωματικά.  Ήμουν μέσα στο στάδιο. Ήταν απλά σοκαριστικό. Μόλις είχε τελειώσει η συναυλία ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και πανικοβληθήκαμε όλοι. Την ώρα της έκρηξης ήμουν στο διάδρομο. Ήμουν είκοσι μέτρα από το σημείο της έκρηξης».

Η ίδια περιέγραψε καρέ-καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Την ώρα που βγαίναμε όλοι ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί φοβόμασταν μήπως γίνει και δεύτερη έκρηξη. Έξω όταν βγήκαμε είδαμε στα πεζοδρόμια ανθρώπους που είχαν πληγωθεί. Ήταν μέσα στα αίματα. Συγγενείς έβλεπαν τα παιδιά τους πληγωμένα και έκλαιγαν. Δεν ήξεραν τι να κάνουν αλλά ευτυχώς η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία και το ασθενοφόρο έφτασαν πολύ γρήγορα οπότε τους βοήθησαν τελικά. Μετά την ώρα της έκρηξης έμεινα ένα εικοσάλεπτο έξω από το στάδιο. Λίγο απομακρύνθηκα γιατί δεν ήξερα τι θα γίνει.  Δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς πουθενά γιατί αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε» είπε η Άννα και συμπλήρωσε:

«Είχαν τρομοκρατηθεί οι γονείς μου αλλά επικοινώνησα μαζί τους όσο γρηγορότερα μπορούσα. Ήρθαν και με πήραν.  Όλοι είναι σε κατάσταση σοκ. Θρηνούν για όσους έχουν χάσει τις ζωές τους εκεί. Η αστυνομία σήμερα ανακοίνωσε επίσημα των αριθμό των νεκρών και μας είπαν. Σήμερα είπαν για την ανακοίνωση. Μας έδωσαν έναν αριθμό για όσους έχουν χαθεί, γιατί την ώρα του τρεξίματος προς τα έξω έχασαν τους φίλους, οικογένειες πολλά παιδιά είχαν χαθεί από τους γονείς τους».

Η ίδια όπως τόνισε, δεν πρόκειται να βγει σήμερα από το σπίτι της αφού επικρατεί κλίμα τρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΣ είναι ο τρίτος νεκρός της σφαγής στο Μάντσεστερ Αρένα-Ήταν μόλις 20 ετών

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top