«Sorry δεν άκουσα» λέει ο Τραμπ για την χειραψία στη Μέρκελ και εγκαλεί το Βερολίνο ότι χρωστά χρήματα στο ΝΑΤΟ

Δεν πήγε καλά το πρώτο ραντεβού με τη Γερμανίδα καγκελάριο

«Sorry δεν άκουσα» λέει ο Τραμπ για την χειραψία Μέρκελ

Η… χειραψία που δεν έγινε ανάμεσα στον Ντοναλντ Τραμπ και την Άνγκελα Μέρκελ μονοπώλησε τα ΜΜΕ περισσότερο και από την ίδια τη συνάντηση των δύο ηγετών με τον Λευκό Οίκο να απαντά τώρα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν άκουσε την προτροπή των δημοσιογράφων για να σφίξει το χέρι της καλεσμένης του.

«Δε νομίζω ότι άκουσε την ερώτηση. Πρόκειται για παρεξήγηση», δήλωσε στο Spiegel ο Σον Σπάισερ.

 

 

Ο ίδιος ο Τραμπ μέσω του αγαπημένου του Twitter θέλησε να διαψεύσει τις πληροφορίες περί παντελώς αποτυχημένης συνάντησης με τη Μέρκελ, παρ’ όλ’ αυτά εκεί που πήγε να το φτιάξει το θέμα το χάλασε και πάλι εγκαλώντας το Βερολίνο ότι δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το ΝΑΤΟ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν βάζει όσο βαθιά πρέπει το χέρι στην τσέπη, ώστε να απολαμβάνει της αμερικανικής προστασίας μέσω του ΝΑΤΟ, ενώ υπενθύμισε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι το Βερολίνο πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες, κάτι που το στρατόπεδο της Γερμανίδας καγκελαρίου εξέλαβε ως συγκεκαλυμμένη απειλή.

Πάντως, Τραμπ και Μέρκελ θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία να πετύχουν μια… πιο θερμή χειραψία στη συνάντηση του G7 που θα γίνει στη Σικελία τον Μάιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top