Guardian: "Η διάθεση του κόσμου στην Ελλάδα σκοτεινιάζει"

Άρθρο της βρετανικής εφημερίδας μιλάει για το πώς η φτώχεια αυξάνεται όλο και περισσότερο στην ελληνική κοινωνία

Guardian: "Η διάθεση του κόσμου στην Ελλάδα σκοτεινιάζει"

Ρεπορτάζ του Guardian χρωματίζει με τα πιο σκούρα χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα, ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας έχει τίτλο «Η Ελλάδα είναι απελπισμένη για στρατηγική ανάπτυξης, όσο η διάθεση του κόσμου σκοτεινιάζει» και είναι γραμμένο από απεσταλμένη δημοσιογράφο της εφημερίδας στην Ελλάδα, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το άρθρο υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την απελπισία της κοινής γνώμης, γράφοντας ότι «έχοντας μπροστά της αποπληρωμή χρέους, ύψους 7 δις τον Ιούλιο, και το καμπανάκι της χρεοκοπίας να χτυπά, η Ελληνική κυβέρνηση κυνηγά απεγνωσμένα κεφάλαια για την ενίσχυση της απασχόλησης».

Τονίζει, επιπλέον, ότι, μετά την κρίση, όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας προσπάθησαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι έρχεται η ανάπτυξη, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει την Παγκόσμια Τράπεζα, ζητώντας δάνειο 3 δις ευρώ, ώστε να χρηματοδοτήσει προγράμματα απασχόλησης.

«Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την απελπισία μιας κυβέρνησης που είναι αντιμέτωπη με τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας» υπογραμμίζει ο Guardian.

Στο άρθρο αναφέρονται, επιπλέον, και δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη: «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα σοκ ανάπτυξης» λέει και σημειώνει ότι στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας θα συζητηθεί η στρατηγική ανάπτυξης που θα επικεντρωθεί στην προσέλκυση επενδύσεων και στην μείωση της ανεργίας στα επίπεδα προ κρίσης, ήτοι 8% στα επόμενα 10 χρόνια».

Τέλος, η εφημερίδα εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση εσκεμμένα καθυστερεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Επικαλείται, μάλιστα, τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που ανέφερε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν τις πιστεύει».

«Θα πρέπει να συμβιβαστούμε» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, «ακόμα κι αν τα αιτήματα δεν είναι λογικά».

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας, γνωστοποίησε, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι, στο διάστημα 2008-2015, η φτώχεια στην ελληνική κοινωνία αυξήθηκε κατά 40%, έρευνα που επικαλείται η εφημερίδα για να ενισχύσει τα όσα γράφει στο άρθρο της. 

Το άρθρο του Guardian στη σελίδα της εφημερίδας στο διαδίκτυο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top