ΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ! Επιβεβαιώθηκε με τον εφιαλτικότερο τρόπο η Europol για χτύπημα μέσα στα Χριστούγεννα

«Παραμένει ο κίνδυνος», προειδοποιεί – Ποιες χώρες είναι στο στόχαστρο

Η Europol είχε προειδοποιήσει για τρομοκρατικό χτύπημα

Τα εφιαλτικά σενάρια για τα οποία είχε προειδοποιήσει στις 2 Δεκεμβρίου η Europol για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη μέσα στην περίοδο των γιορτών, επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο τη Δευτέρα με την επίθεση που σημειώθηκε στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, η έκθεσε ανέφερε ότι οι χώρες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία.

Είχε προειδοποιήσει επίσης ότι οι στατολόγοι του ISIS προσεγγίζουν ευάλωτους πρόσφυγες στην Ευρώπη, τους οποίους και προσηλυτίζουν με την προπαγάνδα του μίσους, με στόχο να τους χρησιμοποιήσουν ως εκτελεστικά όργανα αιματηρών επιθέσεων που θα φουντώσουν ακόμα περισσότερο το αντιμεταναστευτικό μένος στην Ευρώπη.

«Το “Ισλαμικό Κράτος” έχει οργανώσει αρκετές δεκάδες στελεχών του στην Ευρώπη,  ώστε να εξαπολύσουν στο “εγγύς μέλλον” τρομοκρατικές επιθέσεις κατά “μαλακών στόχων” για να σπείρουν τον φόβο στο κοινό», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση και συνεχίζει:

«Η τρομοκρατική οργάνωση έχει τη βούληση και την ικανότητα να πλήξει “σκληρούς” και “μαλακούς” στόχους στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό κατά του λεγόμενου “Ισλαμικού Κράτους”. Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που συμμετέχουν στο συνασπισμό αυτό θεωρούνται νόμιμοι στόχοι απ' το Ισλαμικό Κράτος».

H Europol προειδοποιεί ακόμα ότι καθώς ο ISIS αποδυναμώνεται και δέχεται σαρωτικές ήττες στη Συρία και το Ιράκ, πιθανόν ξένοι μαχητές να επιστρέψουν στις οικογένειές τους στην Ευρώπη και να επιχειρήσουν χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις ορισμένων μυστικών υπηρεσιών αρκετές δεκάδες άτομα, που λαμβάνουν εντολές απ' το ''Ισλαμικό Κράτος'' ενδέχεται να βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη και να ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις», αναφέρει η έκθεση και προειδοποιεί ότι τρομοκρατικοί πυρήνες ή «μοναχικοί λύκοι» μπορεί να χρησιμοποιήσουν τακτικές που αναπτύχθηκαν στη Συρία και το Ιράκ για να πλήξουν στόχους στην Ευρώπη.

Ως πιθανότεροι στόχοι μάλιστα θεωρούνται χώροι μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών, στους οποίους τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι μεγάλα, όπως σχολεία, εμπορικά κέντρα, υπαίθριες αγορές, συρμοί τρένων, τραμ, μετρό και αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Τα ''τυφλά'' χτυπήματα ασκούν τεράστια επίδραση στον ψυχισμό των ανθρώπων, πράγμα που είναι κι ένας απ' τους βασικούς στόχους της τρομοκρατίας: να σπείρουν τον πανικό στον πληθυσμό. Αυτή η προτίμηση ''μαλακών στόχων'' σημαίνει ότι δεν είναι προς το παρόν προτεραιότητα οι επιθέσεις κατά υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, πυρηνικές εγκαταστάσεις και διαμετακομιστικοί κόμβοι», σημειώνει η Europol στην έκθεσή της.

Τέλος υπογραμμίζει ότι το ISIS στρατολογεί για τους στόχους του ευάλωτους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη.

«Δεδομένου ότι συμφέρει τους τζιχαντιστές να φουντώσουν τη μεταναστευτική κρίση και να στρέψουν μερίδα του ευρωπαϊκού πληθυσμού κατά εκείνων που ζητούν άσυλο, υπάρχει ο κίνδυνος διείσδυσης σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Είναι υπαρκτός και άμεσος ο κίνδυνος στοιχεία της συριακής προσφυγικής διασποράς να καταστούν ευάλωτα στη ριζοσπαστικοποίηση και να στοχοποιηθούν από ισλαμιστές εξτρεμιστές στρατολόγους. Ωστόσο, δεν είναι σαφής η έκταση μιας τέτοιας διείσδυσης, καθώς λαϊκιστικές ομάδες και ακροδεξιά κόμματα μπορεί να διογκώσουν το όλο θέμα προς εκμετάλλευση», αναφέρει η έκθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top