Από αστυνομικός του Άσαντ, μαχητής του ISIS ο 32χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Αντάρτης υποστηρίζει ότι ήταν η δικηγόρος του – Στον ανακριτή σήμερα για να απολογηθεί - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17;09

Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του ISIS για να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ για τον 32χρονο, με τους αξιωματικούς να κάνουν φύλλο και φτερό βίντεο και φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στο κινητό του, στο laptop του, αλλά και σε tablet.

Διαβάστε επίσης: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης - Στη δημοσιότητα νέα βίντεο με τη δράση του

Ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες στην κατοχή του τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη: Βίντεο με αποκεφαλισμούς βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κινητό και το laptop του τζιχαντιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κινητό και στον υπολογιστή του 32χρονου Σύρου βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες του ίδιου, πιθανότατα στη Ράκα της Συρίας που αποκαλύπτουν την τζιχαντιστική του δράση.

Ωστόσο, η συνήγορός του, Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας ότι ο πελάτης της δεν ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

«Όλες οι φωτογραφίες καταδεικνύουν για μας και, αυτή είναι και η υπερασπιστική γραμμή, ότι δεν πρόκειται για στέλεχος του ISIS. Τα ρούχα που φορά στις φωτογραφίες δεν παραπέμπουν στον ISIS. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες».

Όσον αφορά στην κατάθεση της συζύγου του 32χρονου, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της είναι μέλος του ISIS, η δικηγόρος του υποστήριξε ότι η γυναίκα της κατήγγειλε πως όταν κατέθετε οι αστυνομικοί την πίεσαν να πει ότι ο σύζυγός της είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Παρ’ όλ’ αυτά, στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να κρατά καλάσνικοφ, ενώ εικάζεται ότι είναι ο ίδιος σε άλλες φωτογραφίες, όπου ένας άνδρας κρατά κεφάλια αιχμαλώτων.

Σε άλλες φωτογραφίες που επίσης υπήρχαν στο κινητό του, εμφανίζεται σε όχημα μαζί με Τζιχαντιστές να πυροβολεί στον αέρα, ενώ σε άλλο βίντεο εμφανίζεται μαζί με ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης.

Ο ίδιο ο 32χρονος σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ελληνική έκδοση του CNN, φέρεται να έχει πει ότι υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν γίνει μέλος του ISIS.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φέρεται να είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή του στα στελέχη της υπηρεσίας ασύλου που του πήραν την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε με την οικογένειά του στο Φαρμακονήσι.

Ο 32χρονος φέρεται να είπε πως το 2006 ήταν στην ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, μέχρι το 2011 που προσχώρησε στον ελεύθερο συριακό στρατό και ακολούθως το 2012 εντάχθηκε  στο μέτωπο αλ Νούσρα. Λίγο καιρό αργότερα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπως υποστηρίζει, για περίθαλψη.  Στον ISIS εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όπου και πολέμησε μέχρι τον Μάρτιο του ίδιου έτους αλλά αποχώρησε, όπως είπε, επειδή του ζήτησαν να μεταφέρει οκτώ άτομα μαχητές στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, πέρασε και δυο χρόνια στην Τουρκία όπου νοίκιασε μαζί με άλλα 5 άτομα ένα σπίτι στα Άδανα. Είχαν μάλιστα μαζί τους, όπως ισχυρίστηκε, τουλάχιστον 800 χιλιάδες δολάρια και πολλά όπλα, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα έδωσαν για να αγοράσουν δεκάδες πλαστά διαβατήρια αλλά και για να χρηματίσουν κρατικούς παράγοντες.

Εκεί συνελήφθη και φυλακίστηκε, ενώ έπειτα απελάθηκε στη Συρία. Τελικά έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, όπου βρήκε τη γυναίκα και το παιδί του. Από εκεί έφτασαν στο Φαρμακονήσι με βάρκα, μαζί με άλλα 10 άτομα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top