Έκοβαν αποδείξεις σε ανύπαρκτο ΑΦΜ- Πάρτι φοροδιαφυγής σε καντίνα της νήσου Χρυσής στην Ιεράπετρα

Διαπιστώθηκαν αρκετές παρανομίες, για μη έκδοση αποδείξεων και για ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες- Πρώτη ανάρτηση 17:20

Απίστευτο πάρτι φοροδιαφυγής διαπίστωσαν οι ελεγκτές εφοριακοί σε καντίνες, στη νήσο Χρυσή στην Ιεράπετρα. Στο πλαίσιο των γενικευμένων ελέγχων που είναι σε εξέλιξη κυρίως στα νησιά της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, διαπιστώθηκαν αρκετές παρανομίες, για μη έκδοση αποδείξεων και για ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.

Πώς τους «τσάκωσαν» στη Χρυσή

Οι εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο, τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια! Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις - φαντάσματα. Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν 16.546 αποδείξεις μέσα δύο μήνες!

Aντίστοιχες παραβάσεις και πέρυσι

Υπενθυμίζεται  πως αντίστοιχες παραβάσεις στις καντίνες της Χρυσής είχαν βεβαιωθεί και πέρυσι, σε μια επιχείρηση η οποία ναι μεν ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος όμως την ενοικιάζει από τον δήμο Ιεράπετρας.

Αναστάτωση και σήμερα στο νησί - Χωρίς νερό οι επισκέπτες

Εκνευρισμένοι είναι όσοι επισκέφθηκαν σήμερα τη Χρυσή, καθώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν ενημέρωσε για την κατάσταση πριν μεταβούν στη νήσο οι επισκέπτες με τα καραβάκια.

Αναστάτωση επικράτησε όταν εργαζόμενοι της επιχείρησης στην οποία μπήκε λουκέτο, προσπάθησαν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες, εκτελώντας εντολές του επιχειρηματία.

Μάλιστα, οι επισκέπτες βρίσκονται στο νησί και δεν έχουν ούτε νερό, ενώ το ζήτημα αυτό αναμένεται να λύσουν οι εργαζόμενοι στα καραβάκια μεταφέροντας νερό, στους διψασμένους λουόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top