Από τον Μεσαίωνα στο…διάστημα

Aναγνωρίστηκε ως επίσημο άθλημα η ξιφομαχία με φωτόσπαθα!

Μια μεσαιωνική μάχη αναβίωσε στο Μονακό την ώρα που στη Γαλλία αναγνωρίστηκε ως επίσημο άθλημα η ξιφομαχία με φωτόσπαθα!

Εικόνες μιας άλλης εποχής ζωντανεύουν στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο. Αντρές ντυμένοι ιππότες του Μεσαίωνα με πλήρη εξοπλισμό χωρίζονται σε ομάδες και ξιφομαχούν. Είναι το αποκαλούμενο Τσάμπιονς Λιγκ των πολεμικών τεχνών της εποχής εκείνης.


Τα σπαθιά δεν πρέπει να έχουν αιχμηρή άκρη, όλοι πρέπει έχουμε μια διάμετρο περίπου 2 εκατοστών. 

Από τους μεσαιωνικούς ιππότες στους Τζεντάι. Τα φωτόσπαθα, η έμπνευση του Τζορτζ Λούκας που καθήλωσε τους λάτρεις των ταινιών Σταρ Ουορς του, αναγνωρίστηκαν πλέον και επίσημα από τη γαλλική ομοσπονδία ξιφασκίας. Όσοι θέλουν μπορούν να ξιφομαχούν σε αγώνες των τριών λεπτών με τα φωτιζόμενα με λεντ σπαθιά των ιπποτών του μακρινού γαλαξία.

Με μπικίνι στα παγωμένα νερά του Βλαδιβοστόκ

Οι περισσότεροι δεν πλησιάζουν καν τις παγωμένες ρωσικές ακτές του Βλαδιβοστόκ. Καλλίγραμμες Ρωσίδες όμως φορούν μόνον τα μπικίνι τους και παίζουν με το παγωμένο νερό σα να είναι στην καρδιά του καλοκαιριού. Φυσικά τα βίντεό τους πλημμυρίζουν τα social media και τις έχουν κάνει διάσημες σε όλη την περιοχή.

Παγιδευμένοι στον αέρα


Έξι λιφτς με 16 ανθρώπους μένουν να αιωρούνται στον αέρα πάνω από το θαλάσσιο πάρκο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Αμέσως οργανώνεται επιχείρηση διάσωσης. Μετέχουν δεκάδες πυροσβέστες και σκάφη του λιμενικού. Οι διασώστες με σκοινιά κατεβάζουν τους επιβάτες έναν έναν από τα λιφτς

Aυτό είναι βίντεο από την πολύ λεπτή επιχείρηση διάσωσης. Είναι πάνω από τα νερά στο Mission Bay.Αυτήν τη στιγμή 16 άτομα είναι παγιδευμένα σε πέντε λιφτς...  Ανάμεσά τους είναι κι ένα μωρό...  

Χρειάστηκε να περάσουν ώρες πριν η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρωθεί με επιτυχία.

   


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top