Ιδού το ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Εφευρέτης ένας 72χρονος Ρώσος

Ιδού το ιπτάμενο αυτοκίνητο!
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι όμως αληθινό: Ένας 72χρονος Ρώσος, πρώην πιλότος, έφτιαξε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο! Είναι μάλιστα οικονομικό και από εμφάνιση, αν αφαιρεθούν τα φτερά δεν διαφέρει και πολύ, από ένα συμβατικό γιώτα χι.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο πετάει μόλις τρία μέτρα πάνω από το έδαφος και όχι για μεγάλες αποστάσεις. Σύμφωνα με τον 72χρονο, Βαλέρι Μπουλγκάκοφ, σκοπός του είναι να χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση νέων πιλότων στην απογείωση και την προσγείωση.

Το «Β. Μπουλγκάκοφ» όπως ονομάζεται, πετάει με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, σε ύψος μόλις τριών μέτρων πάνω από το έδαφος και για απόσταση 180 μέτρων.

Ο εφευρέτης του εξασφάλισε τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία του, την οποία παρουσίασε στην έκθεση Autoexotics στη Μόσχα.

Αναμένεται να βγει στην αγορά στην κατηγορία αεροσκαφών Light Sport Aircraft (LSA) το 2012, έναντι της τιμής των 135.000 ευρώ. Μάλιστα, τα αναδιπλούμενα φτερά, επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του να το παρκάρει σε ένα τυπικό γκαράζ για αυτοκίνητα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top