Κι όμως: Υπάρχει μπάντα που παίζει μουσική κάτω από το νερό!

Δύσκολο εγχείρημα

Πως θα σας φαινόταν εάν παρακολουθούσατε μια μουσική συναυλία κάτω από το νερό; Αν θέλετε να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας θα πρέπει να ακούσετε τους AquaSonic.

Τα μέλη του συγκροτήματος πριν από αρκετά χρόνια αποφάσισαν να αφήσουν τη μουσική σκηνή και να αρχίσουν τις συναυλίες κάτω από το νερό. Το project αυτό, αν και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, δεν το άφησαν μέχρι να το καταφέρουν. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες αλλά και τα μουσικά όργανα τα οποία θα τους επιτρέψουν να παίξουν μουσική κάτω από το νερό, πράγμα που απαιτούσε εκτός από μουσικές γνώσεις και επιστημονικές.

Ο ήχος στο νερό, όπως γνωρίζουμε, μεταδίδεται, ακούγεται και παράγεται εντελώς διαφορετικά. Οι προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι AquaSonic ήταν πολλές με πρώτη και βασικότερη τα μουσικά όργανα, αφού τα «συμβατικά» είναι αδύνατον να αποδώσουν ήχους κάτω από το νερό και πολλά από αυτά, όσα δηλαδή μπορούν να μπουν κάτω από το νερό, δεν αντέχουν στην υγρασία και τις πιέσεις.

Το συγκρότημα σήμερα διαθέτει ένα ειδικό υποβρύχιο βιολί το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα αλλά και τρία πρωτότυπα όργανα τα οποία ονομάζονται υδρολόφωνο, κρυσταλόφωνο και ροτακόρντα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε το παραπάνω βίντεο…


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top