Ρεκόρ πώλησης για μια Ferrari του 1957

Το όνομα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε

Ρεκόρ πώλησης για μια Ferrari του 1957
Μια θρυλική αγωνιστική Ferrari της δεκαετίας του 1950 πουλήθηκε στο Παρίσι για πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ, σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ πώλησης αυτοκινήτου σε πλειστηριασμό.

Αυτή η Ferrari 335 S Spider του 1957, η οποία είχε συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες, κατακυρώθηκε την Παρασκευή, έναντι 28 εκατ. ευρώ. Μαζί με τα έξοδα, το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο αγοραστής ανέρχεται σε 32.075.200 ευ��ώ, διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα άλλο αυτοκίνητο της Ferrari, μια 250 GTO του 1962 που είχε κατακυρωθεί το 2014 στο Πεμπλ Μπιτς της Καλιφόρνια έναντι 38 εκατ. δολαρίων (28,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ισοτιμία της εποχής εκείνης).

Το όνομα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε, αλλά το αυτοκίνητο θα φύγει για τις ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε ο Ματιέ Λαμούρ, διευθυντής του κλάδου αυτοκινήτων του οίκου Artcurial.

«Είναι προφανώς μια ημέρα την οποία θα θυμόμαστε για καιρό», δήλωσε ο Λαμούρ στους δημοσιογράφους μετά τον πλειστηριασμό του αυτοκινήτου αυτού, ο οποίος διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά.

«Για τέτοια ποσά, οι άνθρωποι σκέφτονται πολλή ώρα, δεν μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια», επισήμανε. Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top