Οι αστροναύτες δοκίμασαν την πρώτη διαστημική σαλάτα

ΔΕΙΤΕ τι είπαν για την γεύση της

Οι αστροναύτες δοκίμασαν την πρώτη διαστημική σαλάτα

Σαλάτες στα σύννεφα θα μπορούν να απολαμβάνουν οι αστροναύτες που κάνουν μακρινά ταξίδια στο διάστημα, καθώς οι υπεύθυνοι για τα ταξίδια των αστροναυτών σκέφτηκαν πως όσο οι άνθρωποι απομακρύνονται από την γη και κάνουν ταξίδια στο διάστημα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη να καλλιεργούν φυτά για να τρέφονται και να παράγουν οξυγόνο.

Το πρώτο «διαστημικό» μαρούλι είναι πια γεγονός και οι αστροναύτες Σκοτ Κέλι, Κιέν Λίντγκρεν και Κιμίγια Γιούι ήδη το δοκίμασαν και εξέφρασαν την άποψή τους!

«Ήταν φοβερό και φρέσκο» ανέφερε ο Λίντγκρεν, ενώ για την καλλιέργεια φυτών στο διάστημα, μίλησε και ο Ρέι Γουίλερ, ο υπεύθυνος του προγράμματος της NASA για την ανάπτυξη τεχνικών που θα επιτρέπουν τη διατήρηση συνθηκών ζωής στο διάστημα: «το να έχουμε φρέσκα τρόφιμα στο Διάστημα μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα για τους αστροναύτες αλλά και να τους παράσχει κάποιου είδους προστασία ��πέναντι στην κοσμική ακτινοβολία» είπε και πρόσθεσε: «υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όπως οι ντομάτες ή τα μαρούλια αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών».

Και η ερευνήτρια στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα έκανε τη δική της διαπίστωση: «πιστεύω ότι τα συστήματα καλλιέργειας φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας θα καταστούν σημαντικά στοιχεία σε όλα τα μελλοντικά μακρινά ταξίδια στο Διάστημα».

Οι διαστημικές σαλάτες πριν καταναλωθούν από τους αστροναύτες μεταφέρθηκαν στην γη και εξετάστηκαν έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προσφέρονται για κατανάλωση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top