ΟΥΑΟΥ: Σουτιέν... 600 ετών!

Η φωτεινή «πλευρά» του… Μεσαίωνα! Για δείτε

ΟΥΑΟΥ: Σουτιέν... 600 ετών!

​Μια επαναστατική ανακάλυψη έχει ενθουσιάσει τον κόσμο της Μόδας και έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα στα σουτιέν και την πραγματική «ημερομηνία» γέννησης τους!! Αν και μέχρι στιγμής επικρατούσε η άποψη πως οι στηθόδεσμοι με τη σημερινή τους μορφή χρονολογούνται περίπου 100 έτη, το λινό σουτιέν και το κιλοτάκι που βρέθηκαν σε μεσαιωνικό κάστρο στην Αυστρία, μαρτυρούν ότι υπήρχαν …«άγγελοι της Βικτώριας Secret» ακόμη και 600 χρόνια πριν.

Χάρη στην αρχαιολόγο Beatrix Nutz και τους συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο του Innsbruck βρέθηκαν τα «επίμαχα» εσώρουχα που προκάλεσαν μεγάλο ντόρο. « ��εν το πιστεύαμε, από όσα ξέραμε μέχρι τώρα δεν υπήρχαν τέτοια εσώρουχα τον 15ο αιώνα!» δήλωσε η Beatrix Nutz η οποία έχει ήδη αναλύσει και το DNA τους!!

«Τα ευρήματα μοιάζουν πολύ με τα σύγχρονα σουτιέν και είναι καταπληκτικά» λέει η επιμελήτρια της μόδας για το Μουσείο του Λονδίνου, Hilary Davidson.

Όπως και να έχει … η μορφή αλλά και το ύφασμα των στηθόδεσμών φανερώνουν πως οι γυναίκες του 15ου αιώνα ήταν πιο φιλελεύθερες, αν κρίνουμε την εμμονή στους κορσέδες του 19ου αιώνα!!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top