Θέλετε να φατε κάτι γλυκό, αλλά ταυτόχρονα να είναι δροσιστικό, χωρίς περιττές θερμίδες. Δύσκολο; Κάθε άλλο, καθώς πιο κάτω θα βρείτε αρκετές ευφάνταστες ιδέες.
Smoothie με φρούτα του δάσους
Υλικά
1 μπανάνα
150 γραμμάρια κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
150 γραμμάρια γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά
750ml (11/4 ποτήρια) γάλα, με μειωμένα λιπαρά
Εκτέλεση
- Κόβετε την μπανάνα σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε τα κατεψυγμένα φρούτα (δε χρειάζεται να ξεπαγώσουν πρώτα).
- Προσθέτετε το γιαούρτι και το γάλα.
- Ανακατεύετε μαζί για 15-20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε σε 4 ποτήρια.
- Απολαμβάνετε αμέσως.
Παγωτό με γεύση φράουλα
Υλικά
- 1 μπανάνα (καλύτερα να την κόψεις και να την καταψύξεις για περίπου 2 ώρες)
- 1 φλιτζάνι φράουλες και μούρα
- 3 κουταλιές γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 1 κουτάλια της σούπας βανίλια
- Μέλι ανάλογα με το γούστο σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ, κόβετε την μπανάνα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, κατάλληλο για την κατάψυξη, όπου θα το τοποθετήσετε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Aυτό είναι το καλοκαιρινό φρούτο που κάνει καλό στην καρδιά και το δέρμα
Γρανίτα με γεύση ροδάκινο
Υλικά
- 3 μέτρια ώριμα ροδάκινα (κομμένα στη μέση και λιωμένα)
- 1 ροδάκινο ολόκληρο (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 καλά γινωμένο μάνγκο
- χυμό από ένα λεμόνι
- ¼ του φλιτζανιού χυμό ροδάκινο
- ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη ή maple syrup
Εκτέλεση
- Λιώνετε τα ροδάκινα και το μάνγκο σ΄ένα μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα μπολ.
- Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι τον χυμό λεμόνι, τον χυμό ροδάκινο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια ελαφριά βράση.
- Βάζετε τους χυμούς με τη ζάχαρη στον πουρέ ροδάκινου-μάνγκο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
- Προσθέτετε τα κομματάκια ροδάκινου και ανακατεύετε να πάνε παντού
- Μοιράζετε το μείγμα σε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης.
- Τα αφήνετε στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου και πρόσθεις τα ξυλάκια για παγωτό στη μέση.
- Αφήνετε για ακόμα τουλάχιστον δύο ώρες.
Μους σοκολάτας με γάλα καρύδας
Υλικά (4 μερίδες)
- 170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ( 65% κακάο)
- 3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας
- Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Σε ξεχωριστό μπολ, τοποθετείτε παγάκια και μόλις λιώσει η σοκολάτα, τη βάζετε πάνω στο μπολ με τα παγάκια.
- Αφήνετε το μπολ της σοκολάτας για λίγα λεπτά πάνω στο μπολ με τα παγάκια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε τη σοκολάτα στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα καρύδας και τα χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα για 3 - 5 λεπτά, έως ότου το μείγμα να αφρατέψει.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε τη μους στα ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει. Σερβίρετε με τριμμένη καρύδα.
Πηγή: myLife
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.