Γνωστή τραγουδίστρια: «Πέρασα στρατοδικείο, δεν το είπα ποτέ σε κανέναν»

Όσα αποκάλυψε για την περίοδο της Χούντας

Δείτε όσα είπε η Ελπίδα για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά

Εκτός του ότι μας έχει εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision στο μακρινό παρελθόν, έχει μια τεράστια καριέρα στο τραγούδι με πολλές, πολλές επιτυχίες. 

Ελπίδα: Συγκλονίζει η κόρη της, Ήρα Κατσαντώνη, που έχασε το μωρό της

Ο λόγος για την Ελπίδα που μίλησε για τις προτάσεις που είχε να κάνει διεθνή καριέρα, η οποία τελικά δεν προχώρησε, αλλά και το στρατοδικείο που είχε περάσει στην περίοδο της Χούντας.

Η καριέρα της Ελπίδας «μετράει» από τις αρχές της δεκαετίας του '70

Η καριέρα της Ελπίδας «μετράει» από τις αρχές της δεκαετίας του '70 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η τραγουδίστρια μίλησε στο περιοδικό Hello!, όπου αναφέρθηκε αρχικά στο 1975 όπου κέρδισε ένα παγκόσμιο βραβείο τραγουδώντας στη Χιλή. Παρών στην τελετή ήταν κι ο Χούλιο Ιγκλέσιας με τον μάνατζέρ του, ο οποίος την ήθελε στην Ισπανία.

Για τον λόγο που τελικά δεν προχώρησε η επαγγελματική πρόταση, ανέφερε: «Τι να σου πω; Δεν ευδοκίμησε. Ήμουν άσχετη με αυτά. Αγαπούσα αυτό που έκανα, το χαιρόμουν και δεν ήθελα πολλά πράγματα. Ήθελα να είμαι στην Ελλάδα, να μη στενοχωρήσω τους Έλληνες… Τέτοιες σκέψεις έκανα τότε. Δεν το χειρίστηκε καλά η εταιρεία μου. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες μού παρουσιάστηκαν στην πορεία».

Δείτε την Ελπίδα να ερμηνεύει στην Eurovision το τραγούδι Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ το 1979

«(Ήταν βήμα) για τεράστια καριέρα! Αυτοί ήταν ενθουσιασμένοι μαζί μου και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χάλασε αυτή η δουλειά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για το αν στενοχωρήθηκε, σημείωσε: «Πάρα πολύ γιατί μπήκαν και τα πολιτικά στη μέση, με τα οποία εγώ δεν είχα καμία σχέση. Με αποκάλεσαν "χουντική", ενώ εγώ με τη Χούντα είχα καταδικαστεί. Δεν το γνώριζε κανείς. Πέρασα στρατοδικείο και καταδικάστηκα σε τρία χρόνια αναστολή». 

Για το στρατοδικείο περιέγραψε: «Είχαμε πάει μια εκδρομή με τους φίλους μου και τραγουδούσαμε με τις κιθάρες Στο περιγυάλι το κρυφό του Μίκη Θεοδωράκη. Ε, μας πήγαν μέσα! Έμεινα δύο μέρες στο κρατητήριο κι ορίστηκε δικάσιμος. Πέρασα στρατοδικείο, αλλά δεν το είπα ποτέ σε κανέναν».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι από ζήλεια την αποκάλεσαν «χουντική», η Ελπίδα σχολίασε: «Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει να μάθω. Ό,τι έγινε, έγινε».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top