Μάργκοτ Ρόμπι: Η «γειτόνισσα» που μέσα σε 6 χρόνια έφθασε στα βραβεία Όσκαρ

Από τη σαπουνόπερα της Αυστραλίας στη διεκδίκηση του βραβείου πρώτου γυναικείου ρόλου

Μάργκοτ Ρόμπι: Η γειτόνισσα που έφθασε στα Όσκαρ

Από το «πουθενά» σχεδόν θα βρεθεί σήμερα στην τελετή των Όσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου, δίπλα σε «ιερά τέρατα» της υποκριτικής όπως η Μέριλ Στριπ και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, η ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι, η οποία υποδύεται την  Τόνια Χάρντινγκ στην ταινία «Εγώ η Τόνια», της οποίας υπογράφει και την παραγωγή.

Η Ρόμπι είναι  το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, μόλις 27 ετών και πολύ ομορφότερη από την αληθινή Χάρντινγκ, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, εμφανίστηκε στην αυστραλιανή σαπουνόπερα “Neighbours” («Γείτονες») και όταν έληξε το συμβόλαιό της πήγε στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε μια νέα τηλεοπτική σειρά με θέμα την ζωή των αεροσυνοδών τη δεκαετία του 60 και τίτλο “Pan Am”.  H σειρά όμως ήταν μία αποτυχία και προβλήθηκε μόλις μερικούς μήνες.  

Τότε αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο και να μοιραστεί το σπίτι με μια παρέα φίλων. Έναν από αυτούς, τον Τομ Άκερλι, με τον οποίο ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής της, τον παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε μια παραλία της Αυστραλίας, περίπου την ίδια εποχή που ξεκίνησε εντατικά μαθήματα πατινάζ για τις ανάγκες της ταινίας.

Επίσημη ανακοίνωση για τον γάμο δεν έγινε ποτέ. Απλά η Ρόμπι δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram μία φωτογραφία τους να φιλιούνται με εκείνη να έχει υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, στο οποίο φορά ένα μονόπετρο. Η λεζάντα ήταν περιττή.

Οι πιο γνωστές ταινίες στις οποίες είχε εμφανιστεί η Ρόμπι πριν υποδυθεί την Τόνια είναι «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και «Το μεγάλο σορτάρισμα», στις οποίες είναι αλήθεια ότι ξεχώρισε περισσότερο για την εμφάνισή της. Ως Τόνια Χάρντινγκ  όμως απέδειξε ότι έχει και  ταλέντο αφού έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA  Α΄Γυναικείου Ρόλου, στον πρώτο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην εξαετή καριέρα της στον κινηματογράφο.

Η Ρόμπι γνώρισε την Τόνια την οποία υποδύθηκε  λίγες μόλις εβδομάδες προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, με θέμα το  μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά του καλλιτεχνικού πατινάζ

Η ίδια συμμετέχει και στο κίνημα  #MeToo για τη βία κατά των γυναικών, μετά τις αποκαλύψεις για τη σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλλυγουντ. «Το να είσαι γυναίκα στο Χόλλυγουντ σημαίνει ότι πιθανόν θα χρειαστεί να υποστείς υποτιμητικές καταστάσεις. Να αγωνιστείς για το δικαίωμα να βγάλεις χρήματα, για το δικαίωμα να ακουστείς, ακόμη και για το δικαίωμα να μη σου συμβεί κάτι κακό… Άμα αφαιρέσεις τη λέξη Χόλλυγουντ, είμαστε όλες ίδιες. Όλες είμαστε γυναίκες που αντιμετωπίζουμε τις ανισότητες που αυτό συνεπάγεται» δήλωσε η Ρόμπι.

  

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo credits: AP IMAGES, INSTAGRAM  

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top