Στο πόδι ΟΛΗ η Ευρώπη! ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην Αμβέρσα παρόμοιο με αυτό του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος κάλεσε σε συνάντηση τον τοπικό τύπο- Πρώτη Ανάρτηση 23-03-2017 16:17

Απετράπη νέο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην Αμβέρσα!

Σε συνάντηση ενημέρωσης κάλεσε τον τοπικό Τύπο, πριν από λίγο ο Δήμαρχος Αμβέρσας, Μπαρτ Ντε Βέβερ, για να προβεί στην ανακοίνωση ότι σήμερα, Πέμπτη, στην πόλη απετράπη τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Αμβέρσας, όπλα και μια στρατιωτική στολή βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο ενός αυτοκινήτου με γαλλικές πινακίδες, στο οποίο επέβαινε ένας Τυνήσιος, μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο στο οποίο είναι σταματημένο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετά τον έλεγχο, ενώ ανακοίνωσε πριν από λίγο και επισήμως ότι ακινητοποίησε ένα ύποπτο όχημα (ένα κόκκινο citroen C5 stationwagon) με γαλλικές πινακίδες, το οποίο κινήθηκε με υψηλή ταχύτητα σε κεντρικό εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, αναγκάζοντας τους περαστικούς να αλλάξουν την πορεία τους για να το αποφύγουν.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Serge Muyters, οι αρχές εντόπισαν το όχημα στις 11 το πρωί της Πέμπτης και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός το αρνήθηκε. Τότε, άρχισε μια προσπάθεια διαφυγής του μέσα από τα στενά. Μάλιστα, αγνόησε και ένα κόκκινο φανάρι σε κεντρικό δρόμο. Η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της δύναμης ταχείας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο πάρκινγκ της St. Michielskaai, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του οδηγού.

Σε ενημέρωση προς τον Τύπο, ο Δήμαρχος της Αμβέρσας, Bart de Wever, ευχαρίστησε την αστυνομία για τον επαγγελματισμό της, ανακοίνωσε το περιστατικό, αρνήθηκε, όμως, να δώσει άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Het Laaste Nieuws, o οδηγός ήταν Γάλλος από την Τυνησία και είχε μια βαλίτσα και ένα πιστόλι. Ρομπότ της αστυνομίας περισυνέλλεξε από την βαλίτσα μια φιάλη με βενζίνη. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισλές έσπευσε στην Αμβέρσα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

 

 

Από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top