Ένα νηστίσιμο και νόστιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης.
Ο σεφ έφτιαξε χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 1 χταπόδι 1.5 κιλό
• 120 γρ. κόκκινο κρασί
• 3 φύλλα δάφνης
• 3 γρ. κόκκους πιπεριού
• 4 γρ. μπαχάρι
• 60 γρ. ελαιόλαδο + 120 γρ.
• 250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκκομμένες)
• 100 γρ. πράσο (ψιλοκκομμένο)
• 15 γρ. πελτέ τομάτας
• Υγρά από το μαγείρεμα του χταποδιού
• 400 γρ. τομάτα κονκασέ
• 500 γρ. ζυμαρικά κοράλι
• 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
• Ξύσμα από 1 λεμόνι