Επίθεση Τουρκίας σε Μητσοτάκη: Μεταχείριζεστε απάνθρωπα τους πρόσφυγες

Οι γείτονες παριστάνουν ξαφνικά τους «προστάτες» των προσφύγων/μεταναστών

Προκλητική ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στο εθνικό σχέδιο της Ελλάδας για το προσφυγικό / μεταναστευτικό, το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση των γεγονότων» και για «αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις» στο ΕΛΚ.

Η Τουρκία παριστάνει αίφνης τον «προστάτη» των προσφύγων και των μεταναστών, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών.

Διεθνοποιεί το μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης

«Δεν είναι ανθρώπινο για αυτές τις χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικά περάσματα όπως η Ελλάδα, να εφαρμόζουν “μηδενική μεταναστευτική πολιτική” και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί τη χώρα μας «να δείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών».

«Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας», σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top