Κατώτατος μισθός: Αυστηρές ποινές σε όσους δε δώσουν αύξηση σε λίγες μέρες

Θα «βρέξει»... πρόστιμα, σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου

Άνδρας κρατά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Ποινικές κυρώσεις αλλά και πρόστιμα θα αντιμετωπίσουν όσοι εργοδότες δε χορηγήσουν στους εργαζομένους τους την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε λίγες ημέρες που θα καταβληθεί η πρώτη μισθοδοσία μετά την αύξηση στα 650 ευρώ.

«Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του μέτρου από τις επιχειρήσεις μετά το τέλος της περιόδου προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα, στις 28 Φεβρουαρίου.

Η κυρία Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στη ρυθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο και θα αφορά το σύνολο των οφειλών που έχουν σωρευτεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2017. 

Ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με τρία μόνο κλικ

Τελευταίες πληροφορίες: Αυξάνεται στις 48 δόσεις η πάγια ρύθμιση για χρέη

Η ρύθμιση θα προβλέπει, εκτός από το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, «κούρεμα» βασικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων που είχαν οι ασφαλισμένοι τα έτη 2002-2016.

Η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί έως και σε 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top