Τραμπ: «Μπορώ να απαντήσω στο Ιράν ακόμη και με πόλεμο»

Η Τεχεράνη αρνείται την εμπλοκή της στις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας

Μυρίζει μπαρούτι στη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ αγριεύει, ενισχύει τις οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν και απειλεί με πόλεμο.

«Λέω ότι η εσχάτη επιλογή σημαίνει να πάμε σε πόλεμο» σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Τεχεράνη αρνείται την εμπλοκή της στις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως είναι πεπεισμένες.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στις ειδήσεις του CBS ότι οι επιθέσεις εγκρίθηκαν από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενέι, αλλά μόνο με τον όρο να πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατόν το Ιράν να αρνηθεί την εμπλοκή του.

«Είμαστε ευλογημένοι που δε σκοτώθηκε κανένας Αμερικανός σε αυτή την επίθεση, αλλά κάθε φορά που συμβαίνει μια πράξη πολέμου τέτοιας φύσεως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτό να συμβεί» τόνισε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ στο CNN.

H Σαουδική Αραβία παρουσίασε τα συντρίμμια των όπλων της επίθεσης θεωρώντάς τα αποδείξεις της ενοχής του Ιράν. Όμως οι αντάρτες Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη και τώρα κλιμακώνουν τις απειλές τους.

«Για πρώτη φορά ανακοινώνουμε ότι έχουμε εντός της εμβέλειας μας δεκάδες στόχους στα ΗΑΕ, ορισμένα βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι και μπορούμε να επιτεθούμε εναντίον τους ανά πάσα στιγμή» είπε στρατιωτικός εκπρόσωπος Χούτι.

Ο Τραμπ καμαρώνει για τον στρατό των ΗΠΑ

Ο Τραμπ κομπάζει για τη στρατιωτική ισχύ των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Έχουμε τον πιο δυνατό στρατό στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και νομίζω πως είναι ένα σπουδαίο σημάδι ισχύος. Είναι πολύ εύκολο να επιτεθούμε».

Ο στρατός του Ιράν βρίσκεται στη 14η θέση των πιο ισχυρών ένοπλων δυνάμεων στον κόσμο. Διαθέτει 550.000 στρατιωτικούς εν ενεργεία  περισσότερα από 348 μαχητικά αεροσκάφη, 2.531 άρματα μάχης, 406 πολεμικά πλοία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top