«Άξονα δημοκρατίας στη Μεσόγειο» σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Ο ρόλος της Ελλάδας - Αποκλείουν την Τουρκία

«Ομπρέλᨻ  προστασίας από τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο και το ενεργειακό παιχνίδι. Η Ουάσινγκτον στοχεύει να δημιουργήσει Άξονα δημοκρατίας στην περιοχή, αναβαθμίζοντας Ελλάδα και Κύπρο. Ενοχλημένη η Άγκυρα που μένει εκτός παιχνιδιού.

Για πρώτη φορά ,η  συμμαχική ασπίδα εναντίον της τουρκικής απειλής,  γνωστοποιείται με τον πιο επίσημο τρόπο , από τα χείλη του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

«Ιδιαίτερη σημασία αποδίδω και στο ενδιαφέρον που οι ΗΠΑ έχουν επιδείξει για συμμετοχή στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, γεγονός που αναμένω ότι σύντομα θα επιβεβαιωθεί και εμπράκτως», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Κύπρου. 

Η Άγκυρα αποκλείεται από ενεργειακή εξίσωση ανατολικής Μεσογείου

Οι ΗΠΑ απομονώνουν την Τουρκία, αν αναλύσει κανείς την νέα τους πολιτική με την ονομασία ‘Άξονας Δημοκρατίας στη Μεσόγειο’. Οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν την χώρα του Ερντογάν ως αυταρχικό κράτος.

Το οικονομικό κέρδος που θα προκύψει είναι τόσο υψηλό που κλειδωνίζει παραδοσιακές συμμαχίες όπως της Τουρκίας με το Κατάρ.

«H τουρκική κυβέρνηση δεν αντέδρασε εναντίον του Κατάρ, εταιρεία του οποίου συμμετέχει στις εργασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο», είπε σχετικά ο Ουνάλ Τσεβικιόζ,  εκπρόσωπος του κόμματος CHP επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.   

Κατρούγκαλος: «Η Ελλάδα φυσική γέφυρα Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο Russia Today, ξεδιπλώνει τον ενεργειακό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θέλουμε να γίνουμε ένα είδος φυσικής γέφυρας μεταξύ Ασίας, Αφρικής, Ευρώπης και αυτό είναι προς όφελος όλων και όχι αντίθετο με τα συμφέροντα κάποιου άλλου. Υπάρχει ένα μόνο πράγμα που βρίσκεται πάνω από τα εθνικά συμφέροντα ενός κράτους και αυτό είναι το διεθνές δίκαιο», είπε ο Κατρούγκαλος. 

Jerusalem Post: Τα Εμιράτα έδωσαν 100 εκ. δολάρια για τον EastMed.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον αγωγό  East Med, με τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top