«Χαστούκι» Βουλής της Λιβύης στην Τουρκία: Δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία! 

Πληροφορίες και για διαφωνία Τσαβούσογλου με την ΥΠΕΞ της Λιβύης   

Δεν αναγνωρίζει η Βουλή της Λιβύης τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για έρευνες, εξόρυξη και εκμετάλλευση των λιβυκών υδρογονανθράκων! 

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Ακύλα Σάλεχ

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Ακύλα Σάλεχ   

Όπως μεταδίδει το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Ξεκάθαρο μήνυμα από την Αθήνα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Επιπλέον το Λιβυκό Κοινοβούλιο αναφέρει πως η συμφωνία που υπεγράφη με την Τουρκία, αποστερεί την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής από τα δικαιώματά της στους υδρογονάνθρακες.

 


Κρίσιμη εβδομάδα στα ελληνοτουρκικά: Άσκηση «Ευνομία» και σύνοδος Πράγας

Διαφωνία Τσαβούσογλου με ΥΠΕΞ Λιβύης  

Να σημειωθεί ότι και η ίδια η συμφωνία που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου φαίνεται να μην πήγε – στην καλύτερη για τον ιδιο περίπτωση – τόσο καλά όσο θα ήθελε η Άγκυρα, αφού υπήρξε αναφορά στις δηλώσεις σε συνομιλίες που θα συνεχισθούν, με στόχο μια νέα συμφωνία. Πληροφορίες επίσης από την Τουρκία αναφέρουν ότι υπήρξε διαφωνία για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η συμφωνία στη συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ με την Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, η οποία μάλιστα διαφώνησε μαζί του και την ώρα των δηλώσεων!  

To νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από ΗΠΑ και ο ξεκάθαρος όρος υπέρ Ελλάδας  

Τα «όργανα» για την Άγκυρα είχαν αρχίσει πιο νωρίς, όταν ο Υπουργός Ενέργειας της Λιβύης διαφώνησε προκαταβολικά για τη συμφωνία  και μάλιστα αντικαταστάθηκε ως προς το δικαίωμα  υπογραφής του από τον Υπουργό Οικονομικών. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Νικος Δένδιας έθεσε ήδη το ζήτημα των νέων προκλητικών κινησεων της Τουρκίας στη Λιβύη στον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα Π. Μεζονάβ σε συνάντησή τους στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ, στο οποίο συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη,      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top