Κρίσιμη εβδομάδα στα ελληνοτουρκικά: Άσκηση «Ευνομία» και σύνοδος Πράγας

«Δύο ξένοι» Μητσοτάκης – Ερντογάν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας    

Στα εθνικά θέματα, λίγες ώρες μετά τις τελευταίες -ακραίες- απειλές του Ερντογάν και των υπουργών του για τα νησιά μας, σύσσωμος ο Ελληνικός στόλος βγαίνει τη Δευτέρα στο Ανατολικό Αιγαίο μαζί με συμμαχικές δυνάμεις. Για την άσκηση «Ευνομία»  και την πολύ κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνοτουρκικά, ο Γιώργος Ευγενίδης επισήμανε ότι στη Σύνοδο της Πράγας θα έχουμε μετά από καιρό το πρώτο φόρουμ όπου Μητσοτάκης και Ερντογάν θα είναι στον ίδιο χώρο. 

Και ο Ερντογάν στο «ραντεβού» της Πράγας – Ξεκάθαρη απάντηση αν προκαλέσει

Όπως πρόσθεσε μια συνάντηση μεταξύ τους πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανη με τα σημερινά δεδομένα, αλλά έχει ενδιαφέρον πώς θα συμπεριφερθεί ο κ. Ερντογάν. «Και αυτό γιατί τους κανόνες στη Σύνοδο της Πράγας τους βάζουν οι χώρες της Ε.Ε., συνεπώς και η Ελλάδα και η Κύπρος, οπότε, σε περίπτωση που υπάρξει πρόκληση, θα υπάρξει και απάντηση και, εκτιμώ, όχι μόνο από την Ελλάδα» τόνισε.  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις ενέργειες της Τουρκίας σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο των Sunday Times και δημοσιεύεται σήμερα και αναφέρεται στον κ. Ερντογάν.

Μητσοτάκης στους Sunday Times: Πλησιάζει η επανένωση των Μαρμάρων Παρθενώνα

Όπως υπογραμμίζει «Ο Πρόεδρος Ερντογάν κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα. Θέλει να είναι περιφερειακός παίκτης και περιμένει από όλους να αποδεχθούν το μεγαλείο της Τουρκίας, κάτι που απλά δεν πρόκειται να γίνει αν έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας» 

To νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από ΗΠΑ και ο ξεκάθαρος όρος υπέρ Ελλάδας  

Ξεκινά  η πολυεθνική άσκηση «Ευνομία 2». 

Σε αυτό το περιβάλλον αμφισβητήσεων αποκτά μεγαλύτερη σημασία η πολυεθνική αεροναυτική άσκηση Ευνομία 2, στην οποία Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία ενώνουν δυνάμεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποτροπής. Η άσκηση εκτείνεται από την Κάσο, το Καστελόριζο και την Κάρπαθο έως την Κύπρο, ενώ θα διεξαχθούν ασκήσεις για ανακατάληψη πλωτού γεωτρύπανου και πλωτής εξέδρας αλλά και ασκήσεις σχετικά με πιθανά σενάρια που αφορούν σε ελέγχους πλοίων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top