Κυριάκος Μητσοτάκης: H Μαρέβα, η κρίση, τα τατουάζ και οι γονείς του

Μία διαφορετική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Δείτε στο video ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Τhe 2night Show» 

Μία διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε για λίγο στην άκρη την «αυστηρή» πολιτική ατζέντα και μίλησε για τη μουσική που ακούει, τα τατουάζ, τους γονείς του, για τη Μαρέβα και την κρίση που πέρασε ο γάμος τους, τις καθημερινές του συνήθειες αλλά και το βραχιόλι-γούρι που του χάρισαν στην Κρήτη.

Μάλιστα ο παρουσιαστής του έδειξε διάφορες φωτογραφίες ζητώντας του να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που απεικονίζονταν. Μέσα σε αυτές ήταν και η φωτογραφία του ράπερ «Sin Boy», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει: «Αυτός δεν είναι ο ράπερ mama;»

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε - Κάθε ψήφος μετράει

Δείτε στο video τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναγνωρίζει τον ράπερ Sin Boy

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/InTime

Oι σπουδές στο εξωτερικό και η επιστροφή 

«Επτά χρόνια σπούδασα στο εξωτερικό και δούλεψα άλλα 3. Έλειψα συνολικά μια δεκαετία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως όλο αυτό το διάστημα δούλευε «στην αρχή σε τράπεζα, μετά σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων και μετά γύρισα και δούλεψα και στην Ελλάδα, σχεδόν μια επταετία σε έναν τομέα που τότε ξεκινούσε, είναι ο τομέας του venture capital, της στήριξης δηλαδή νεοφυών επιχειρήσεων. Εγώ ασχολήθηκα με τις νεοφυείς επιχειρήσεις -που τώρα ευτυχώς είναι της μόδας- πολύ πριν οι πιο πολλοί γνωρίσουν τον όρο νεοφυείς επιχειρήσεις».

Μάλιστα δεν έκρυψε πως είχε σκεφτεί να μη γυρίσει πίσω: «Πολλές φορές σκεφτόμουν και πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου αν κάποιες επιλογές είχαν γίνει διαφορετικά. Αν είχα μείνει στην Αμερική να δουλέψω, αν είχα πάρει κάποια άλλη δουλειά, ενδεχομένως, αλλά τελικά γύρισα το ΄97, μόλις είχαμε παντρευτεί με τη Μαρέβα, μόλις είχε γεννηθεί η πρώτη μας κόρη η Σοφία. Και πήραμε την απόφαση τότε να γυρίσουμε, γιατί θέλαμε η Σοφία να μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γύρισα τότε με αρκετά χαμηλότερο μισθό από αυτόν που κέρδιζα στο εξωτερικό, αλλά επειδή πίστευα ότι η χώρα πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση και επειδή ήθελα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα στην Ελλάδα. Λέμε πώς θα γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό, λέμε για το το brain drain. Βεβαίως είναι σημαντικό να μειώσουμε τη φορολογία, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε δουλειές, αλλά είναι σημαντικό και οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό να ξέρουν ότι η χώρα έχει μακροπρόθεσμη προοπτική. Ένας άνθρωπος που σηκώθηκε και έφυγε, πήρε την οικογένειά του, έφτιαξε τη ζωή του, δεν ξαναγυρνάει εύκολα. Άρα δεν είναι μόνο τα λεφτά, δεν είναι μόνο η δουλειά. Πρέπει να υπάρχει μια συνολική αισιοδοξία για την πορεία της χώρας. 

Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή, αλλιώς εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/InTime

Το βραχιόλι γούρι

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρατήρησε το μπλε βραχιόλι που φορούσε στο χέρι του, με τον Πρόεδρο της ΝΔ, να εξηγεί πως «την Κυριακή ήμουν στα Χανιά, είχα μια περιοδεία στην Κρήτη, ήμουν στο Ηράκλειο όλη μέρα, και όταν βρίσκομαι στα Χανιά προσπαθώ νωρίς το πρωί να πηγαίνω να κολυμπάω στο Μαράθι. Εκεί, λοιπόν, ένας φίλος μου ο οποίος είναι εκεί πολλά χρόνια και φτιάχνει ωραία βραχιολάκια, έχει πολλά τατουάζ, τον είδα και με γενειάδα φέτος και μου λέει έλα να σου βάλω ένα για καλή τύχη και είπα να το βάλω».

Τα τατουάζ και η διαπραγμάτευση με τον γιο του

Αν και ο ίδιος δεν έχει τατουάζ, δεν έκρυψε πως είχε σκεφτεί να κάνει «σε  άλλες όμως εποχές, πριν γίνουν της μόδας. Είμαι τώρα σε διαπραγμάτευση με τον γιο μου αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει».

Τι του απαντάει; «Του λέω κάνε ό,τι θέλεις. 21 θα γίνει. Για τα τατουάζ πιστεύω ότι, βλέπω πολλά νέα παιδιά που έχουν πολλά τατουάζ και σίγουρα είναι μια μόδα. Αυτό που του είπα απλά, είναι σκέψου καλά τι θα κάνεις, πού θα το κάνεις, και σκέψου τον εαυτό σου σε 30 χρόνια, επειδή δεν βγαίνει το τατουάζ, αν θα θέλεις να το έχεις ή αν θα θέλεις να φαίνεται».
Μάλιστα τον συμβούλευσε «αν θέλει να κάνει, να πειραματιστεί σε ένα σημείο που να μην πολυφαίνεται και μετά να δει. Να προχωρήσει από εκεί».

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/InTime

Ο θάνατος των γονιών του και η απουσία τους

Αναφερόμενος στον πατέρα του Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Μαρίκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε ότι του λείπουν. «Κάθε φορά που βρίσκομαι στα Χανιά πάω και αφήνω ένα λουλούδι στον τάφο των γονιών μου. Και σίγουρα αυτή τη φορά αισθάνθηκα πιο έντονη την απουσία τους, αλλά ίσως και με έναν τρόπο την παρουσία τους. Διότι όλο και πιστεύω ότι από κάπου μπορεί να βλέπουν και να χαίρονται. Η μάνα μου έφυγε πιο νωρίς. Ο πατέρας μου έχω τη χαρά ότι πρόφτασε να με δει τουλάχιστον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Άρα, είδε ίσως το πρώτο επεισόδιο από αυτό το οποίο, όπως είπες, ενδεχομένως, πιθανώς, μπορεί να συμβεί σε λίγες ημέρες από τώρα».

«Με ενοχλούσε που έλεγαν γρουσούζη τον πατέρα μου»

«Ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος και με πάρα πολύ χιούμορ. Και βέβαια να πω το εξής: Ένας άνθρωπος ο οποίος έφτασε 99 ετών, έζησε μια γεμάτη ζωή, έγινε Πρωθυπουργός, δικαιώθηκε εν πολλοίς εν ζωή και άφησε πίσω του μια μεγάλη οικογένεια με 13 εγγόνια και πρόφτασε και είδε 13 δισέγγονα. Μόνο γρουσούζης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «μένα με ενοχλούσε και ειδικά όταν ήμουν έφηβος και μεγάλωνα. Πολλά από αυτά είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί κανείς. Πόσο πιο δύσκολα είναι τώρα για τα δικά μου παιδιά, τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία δεν υπήρχε τότε. Τώρα μπορείς  να μπεις και να δεις τι γράφεται για σένα, καλόβουλα, αλλά και συχνά κακόβουλα στο facebook. Είναι δύσκολο να μπλοκάρω τα παιδιά μουαπό αυτήν την πληροφορία».

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/InTime

Το κρασί και τα σπορ

Από τα ποτά όπως είπε του αρέσει το κρασί. «Μ΄αρέσει,  θα πιω ένα-δύο ποτηράκια κρασί όποτε βγαίνω, με το φαγητό μου. Μ’ αρέσει λίγο τσικουδιά, αλλά δεν… Αν είμαι στενοχωρημένος, μπορεί να σου φανεί παράξενο, το καλύτερο που μπορώ να κάνω για να μου φτιάξει η διάθεση είναι να πάω να τρέξω».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε την αγάπη του για τον αθλητισμό αλλά και τον θαυμασμό του για τον Στέφανο Τσιτσιπά κα τη Μαρία Σάκκαρη.  «Μου αρέσει το τένις και χαίρομαι πραγματικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά και για τη Μαρία Σάκκαρη, διότι είναι ένα σπορ το οποίο παντού στο εξωτερικό είναι ένα κανονικό, λαϊκό σπορ, δεν θέλει πολλά λεφτά κάποιος για να παίξει τένις. Και υπάρχουν και εξαιρετικές ακαδημίες που δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε παιδιά να μαθαίνουν τένις. Αυτό το σπορ το οποίο θεωρείτο “σπορ των ελίτ” νομίζω ότι ειδικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά θα έχουμε πολλά νέα παιδιά που θα ασχοληθούν με το τένις. Μου αρέσει πάρα πολύ το περπάτημα. Μου αρέσει το βουνό και το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα. Μου αρέσει να κολυμπάω. Ό,τι βρω, που να έχει να κάνει με σπορ». 

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαμήτσος/InTime

Ναι στα μπουζούκια, όχι στο τσιγάρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του, εξηγώντας και τον λόγο: «Ο παππούς μου πέθανε, ο πατέρας της μητέρας μου, από καρκίνο του πνεύμονα. Δώδεκα ετών με φώναξε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, λίγο πριν πεθάνει: μου είπε εμείς δεν ξέραμε τότε τη ζημιά που κάνει το τσιγάρο, τώρα εσείς το ξέρετε και σε παρακαλώ να μην καπνίσεις ποτέ. Όχι απλά δεν κάπνισα, αλλά θα εφαρμόσω τον αντικαπνιστικό νόμο αμέσως. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στους καπνιστές, στους δυνητικούς, παθητικούς καπνιστές και πρέπει να μειώσουμε δραματικά τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα. Μια εξαιρετική υποψήφιά μας στην 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η γιατρός η κ. Γκάγκα είναι υπεύθυνη της πνευμονολογικής κλινικής στο Σωτηρία. Την τοποθέτησα στο Επικρατείας, όχι μόνο για να τιμήσω το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και για να τιμήσω έναν άνθρωπο που κάθε μέρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του πνεύμονα που προέρχεται από το κάπνισμα».

Αν και γνωρίζει ότι θα στεναχωρήσει πολλούς, ομολογεί πως «ν πιστεύει κανείς ότι στην πολιτική μπορεί να είναι μόνο ευχάριστος, κάνει μεγάλο λάθος. Πιστεύω, όμως, ότι και οι καπνιστές οι ίδιοι που μας ακούν, θα αναγνωρίσουν ότι ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί (...) Μπουζούκι χωρίς τσιγάρο και αν πιεις ένα μπουκάλι ουίσκι, να φροντίσεις να μην οδηγήσεις μετά, διότι θα βρεις τον μπελά σου, είναι η συμβουλή μου. Διότι έχουμε και το άλλο πρόβλημα των τροχαίων θανάτων από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αυτοί και αν είναι τζάμπα θάνατοι».

Τα ζώδια και τα πειράγματα στη Μαρέβα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε πως είναι Ιχθύς και η σύζυγός του είναι Καρκίνος. «Κοροϊδεύω τη γυναίκα μου καμιά φορά για τα θέματα αυτά…» είπε στην ερώτηση αν διαβάζει ή ασχολείται ο ίδιος με τα ζώδια.

Δείτε στο video τι είπε για την κρίση που πέρασε ο γάμος με τη σύζυγό του

Η κρίση στον γάμο τους

«Δεν είναι τα παιδιά, όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό. Δεν νομίζω ότι πρέπει, ότι αξίζει τον κόπο, να κρατιέται μία σχέση ζωντανή για τα παιδιά. Είναι εις βάρος των παιδιών. Νομίζω ότι υπήρχε πάντα μία μεγάλη αγάπη και ένας αμοιβαίος θαυμασμός. Βρεθήκαμε σε μία δύσκολη συγκυρία στην αρχή της πολιτικής μου καριέρας, με πιέσεις τις οποίες και οι δύο δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν είπαμε ποτέ ο ένας βαριές κουβέντες για τον άλλον. Βάλαμε πάντα τα παιδιά σε πρώτη μοίρα. Κάναμε τη ζωή μας για αρκετά χρόνια. Αλλά αν μπορώ ταπεινά να δώσω μία συμβουλή: Οι Αγγλοσάξονες έχουν μία φράση που λέει ότι “Το γκαζόν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του φράχτη”. Δεν είναι. Δηλαδή πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο και το καλύτερο είναι εδώ» είπε και τόνισε:

«Αξίζει τον κόπο κανείς να προσπαθεί να σώσει το γάμο του. Δεν υπάρχει γάμος χωρίς δυσκολία. Είναι τόσο δύσκολη από μόνη της η συγκατοίκηση, η συμβίωση με ένα άνθρωπο, είναι τόσο δύσκολος ο γάμος που αξίζει τον κόπο κανείς να κάνει την έξτρα προσπάθεια», παραδεχόμενος πως όλο αυτό τον δίδαξε «ότι πρέπει κανείς να έχει το θάρρος, να είναι αυτοκριτικός. Πάντα είναι πολύ εύκολο να ρίχνεις την ευθύνη στον άλλο. Κατά κανόνα, όταν χαλάει μία σχέση φταίνε και οι δύο. Σε ποια αναλογία; Παίζεται, δεν θα φταίνε και οι δύο 50-50, αλλά φταίνε και οι δύο. Το θέμα είναι ότι έχεις το θάρρος να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις: Ωραία, δεν δείχνω απλά το δάχτυλο -«φταις εσύ»- αλλά αναρωτιέσαι «μήπως έκανα και εγώ κάτι στραβό;». Προφανώς δεν είναι όλοι οι γάμοι για να μείνουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top