Ποτάμι για υπόθεση Ντογιάκου: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

"Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια ή το δικαίωμα να αδιαφορήσει ή να σωπάσει"

​To Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζει την καταδικαστική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου με στέρηση μισθού για 40 ημέρες, λόγω προσβολής της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, αναφέροντας ότι δεν φαίνεται να αποτελεί σύμπτωση. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«O χρόνος που επέλεξε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την εκδίκαση και την αυθημερόν έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία καθαιρείται επειδή κατήγγειλε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για “εξωθεσμικές παρεμβάσεις” δεν φαίνεται να αποτελεί σύμπτωση. Αντιθέτως, δημιουργεί ερωτηματικά και υπόνοιες σκοπιμότητας διότι κατ’ αποτέλεσμα παρεμβαίνει ευθέως στην εκλογή για την ανάδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Η πρόσφατη αλλαγή του νόμου για το αυτοδιοίκητο ακριβώς πριν από τις αρχαιρεσίες και άλλες αδιανόητες νομοθετικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως η άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών, και βέβαια οι πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ως εκδηλωμένη πρόθεση «πανοπτικού» ελέγχου και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια ή το δικαίωμα να αδιαφορήσει ή να σωπάσει».

Σημειώνεται ότι η απόφαση προκάλεσε και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο «για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς καμία συστολή»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top