Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Για χρέος: Εξετάζουμε παράταση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, μέσα στο φθινόπωρο του 2016, αποτελεί κοινό στόχο των ελληνικών Αρχών και των θεσμικών οργάνων» ξεκαθάρισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα μέτρα εξειδίκευσης της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, με βάση τη σχετική απόφαση του Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών υπενθύμισε ότι υπεύθυνες για την επίτευξη του στόχου είναι κυρίως οι ελληνικές αρχές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν θα παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εξήγησε ότι ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης) έχει προχωρήσει σε προσπάθειες «για τη βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου».

«Η πιθανή παράταση της σταθμισμένης μέσης διάρκειας των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που μπορεί να μειώσει τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες, είναι δυνατόν να εξεταστεί μεσοπρόθεσμα» σημείωσε ο Μοσκοβισί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top