Ο Τσίπρας προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σίγουρος ότι δε θα αποφασίσει για την ακύρωση του διαγωνισμού

​Απαντήσεις επιχείρησε να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με κεντρικά ερώτημα, όπως: αν ήταν υψηλό το τίμημα κάθε άδειας, αν η τηλεοπτική αγορά χωρούσε και άλλα κανάλια και κυρίως τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Εντύπωση προκαλεί ��ο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά, σύμφωνα και με νομικούς, επιχείρησε να επηρεάσει την απόφαση του ΣτΕ περί συνταγματικότητας του νόμου Παππά, υποστηρίζοντας πως το δικαστήριο δεν πρόκειται να ακυρώσει το διαγωνισμό, αφού το δημόσιο όφελος είναι μεγάλο.

Εντύπωση προκάλεσε ακόμα η αντίδραση του πρωθυπουργού στο ερώτημα της εν δυνάμει άνεργης συναδέλφου του ALPHA , Ευαγγελίας Τσικρίκα, η οποία κοιτώντας τον στα μάτια του είπε πως εκείνος προσωπικά την απολύει, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του.

Στον πρωθυπουργό απάντησε η πολιτική συντάκτρια του Star, Ειρήνη Σαββοπούλλου, καλώντας τον να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες, κάτι που δεν έκανε, και υπενθυμίζοντάς του τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ.

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε ακόμα τη συγκρότησή του ΕΣΡ με τη συναίνεση της ΝΔ, ενώ όσον αφορά στο τίμημα που καταβλήθηκε, το οποίο συγκρούεται με την περιλάλητη βιωσιμότητα των καναλιών, ο ίδιος ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε υπέρογκο.

Την ίδια στιγμή βαριές καταγγελίες πως η κυβέρνηση μ’ έναν διαγωνισμό καζίνο παραβιάζει το Σύνταγμα και στήνει τη νέα διαπλοκή στο τηλεοπτικό τοπίο κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Real News.

«O νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός. Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής. Οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο ΕΣΡ. Στη δική μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά κι όχι ο υπουργός - καναλάρχης», δήλωσε.

Αυτά που δεν διευκρίνισε ο κύριος Τσίπρας είναι πώς θα καλυφθεί η ζημιά του 1,5 δισ. που υπολογίζει ο ΣΕΒ ότι προκύπτει από το κλείσιμο των καναλιών.

Επίσης αν και ανέφερε ότι το τίμημα είναι 246 εκ. παρέλειψε να πει ότι η ζημιά από εισφορές φόρους, ΦΠΑ και επιδόματα ανεργίας είναι 596 εκ. ευρώ.

Αναπάντητα όμως εξακολουθούν να μένουν τα ερωτήματα:

Τι θα γίνει με τις θεματικές άδειες; Πώς θα επιτευχθεί η πλήρης και αποδοτική χρήση του φάσματος όπως ορίζει η επιστολή του Επιτρόπου Έρντινγκερ; Τι θα γίνει με τα σημερινά Θεματικά κανάλια Εθνικής Εμβέλειας;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top