Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη διεκδίκηση άδειας TV από τον Γ. Καλογρίτσα

Μετά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο διαφώνησε και ο βουλευτής Δ. Καμμένος

Πληθαίνουν οι φωνές και μέσα στην Κυβέρνηση που τονίζουν ότι δεν μπορεί να πάρει τηλεοπτική άδεια ένας εργολάβος δημοσίων έργων. Μετά το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά και τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος τάσσεται κατά του να πάρει άδεια ο Γιάννης Καλογρίτσας, γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρος του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
«Εργολάβος και κουμπάρος υπουργού θα έπρεπε να μπορεί να πάρει άδεια; Κατά τη γνώμη μου όχι, έχουμε δει τι έχει γίνει διαχρονικά, δυστυχώς η Ελλάδα έχει κ��ταστραφεί από τους τύπου εργολάβους που είχανε μία άμεση διασύνδεση με την κυβέρνηση, τις συμβάσεις και τα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε ο κ. Δ. Καμμένος.
Ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ηθικό θέμα και κατέφυγε στην ειρωνεία.
«Θα πω στο Γιάννη λοιπόν επειδή είμαστε φίλοι πολλά χρόνια ο πατέρας του να κλείσει τις εταιρείες που έχει και προφανώς να πάψει να συνεταιρίζεται με τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.
«Η διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας από την οικογένεια Καλογρίτσα γίνεται σε μια χρονική στιγμή που αυξάνονται οι συναλλαγές της με το δημόσιο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης.
Πρόσφατα, το υπουργείο Υποδομών γνωμοδότησε θετικά σε συμπληρωματική σύμβαση ύψους 12,8 εκατ. ευρώ για έργο στη Λέσβο που συμμετέχει η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Καλλονή-Σίγρι.
«Δεν πρέπει να έχει γίνει συμπληρωματική σύμβαση ανάθεσης σε ποσοστό 30% που είναι αυτό, είναι 13 εκ., στα 38%. Πάνω από 30%, δεν πρέπει να έχει γίνει καμία τε τελευταία 5 - 10 χρόνια» σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Επικριτικός και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ��αύρος Θεοδωράκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να προωθήσει τους δικούς της εργολάβους.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Καλογρίτσας εξέδιδε πριν από χρόνια την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ, η οποία έκλεισε μετά από λίγο καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top