Καβγάς στη Βουλή μεταξυ Φίλη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Αφορμή το νομοσχέδιο την ιδιωτική εκπαίδευση και οι καταγγελίες για προπηλακισμό από συνδικαλιστές

Καβγάς στη Βουλή μεταξυ Φίλη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Η καταγγελία από τη Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προπηλάκισε στελέχη του κόμματος, με αφορμή τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, «άναψε τα αίματα» στη Βουλή.
Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να πάρει θέση, για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά διγλωσσία θα ήθελα μια απάντηση από τον υπουργό για τον τ��αμπουκισμό.
ΦΙΛΗΣ: Ο κ. Βεντήρης που είναι διευθυντής του γραφείου σας δεν κάνει λόγο για προπηλακισμό αλλά λέει ότι δεν ασκήθηκε πίεση η τραμπουκισμός. Δεν ήμουν παρών, αλλά βλέπω ότι εσείς στήνετε πολιτικό καβγά. Λυπάμαι για αυτό το αδίστακτο κομματικό παιχνίδι.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να λυπάστε για τον εαυτό σας. Δεν βγήκατε να τα καταδικάσετε. Ο κ. Κουρουπός (πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ) προσπαθεί να εξασφαλίσει θέση στο ψηφοδέλτιό σας.
Ο Υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε επίσης των προθέσεων του για αυστηρότερο πλαίσιο απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των σχολαρχών, ενώ ο Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε μόνιμους υπαλλήλους. «Να ευχαριστήσουμε τον κ. Φίλη γιατί μας επιτρέπει να προσλαμβάνουμε ελεύθερα, αλλά να μην μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε όποια κι αν είναι η επάρκεια τους» τόνισε.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο βουλευτής της Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε ότι με τη ρύθμιση αυτή δεν θα μπορεί το ιδιωτικό σχολείο να διαφυλάξει την ιδιαιτερότητά του και δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει εκπαιδευτικό, αν αυτός δεν αποδίδει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top