Μαξίμου: Η ΝΔ δεν μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με ποσοστό 20% στις δημοσκοπήσεις

Της συνιστά «περισσότερη ψυχραιμία»

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου στις αντιδράσεις της ΝΔ, οι οποίες διατυπώθηκαν και από τον αρχηγό του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα, σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με στόχο όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση να παρεμποδισθεί η άνοδός της στην εξουσία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
«Η Νέα Δημοκρατία, σε όλες τις δημοσκοπήσεις – ακόμα και σε αυτές που προέβλεπαν ότι θα κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές με 7 μονάδες διαφορά, συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 20%. Δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, πολύ περισσότερο, όταν αυτές θα γίνουν το 2019, με την χώρα να έχει βγει από την επιτήρηση και τα μνημόνια» υποστηρίζει σε ενημερωτικό του σημείωμα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ακόμα ότι «η θέση για αναλογικό εκλογικό σύστημα είναι πάγια θέση αρχής των κομμάτων που συγκροτούν την παρούσα κυβέρνηση» και ότι «σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, εννέα μήνες μετά τις εκλογές και παραπάνω από τρία χρόνια πριν από τις επόμενες, δεν συνισ��ά κανενός είδους αιφνιδιασμό ή τακτικισμό».
Το ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει: «Ως εκ τούτου θα περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία μια πιο ψύχραιμη στάση, στην συζήτηση για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα της χώρας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top