3.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

«Τα κενά είναι τεράστια, λείπουν πάνω από 25.000 εργαζόμενοι»

3.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

​Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για περίπου 3.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ μέσα στο 2016 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξάνθος στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, στον Real Fm.

«Είμαστε στη φάση που έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού. Τα κενά είναι τεράστια. Λείπουν από το Σύστημα Υγείας πάνω από 25 χιλιάδες εργαζόμενοι», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Προφανώς αυτές οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν γρήγορα, φέτος όμως έχουμε προσλήψεις, 3.500 περίπου, εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και υπόλοιπου προσωπικού, με σχέση εργασίας μόνιμης, που ευελπιστούμε μέσα στο 2016 να έχουν τοποθετηθεί. Ήδη έχει κλείσει η πρώτη προκήρυξη και οι πρώτοι, περίπου 985 εργαζόμενοι, αυτόν τον καιρό τοποθετούνται στα νοσοκομεία. Αυτή είναι η πρώτη, μικρή, αλλά αισθητή, ένεση ανθρώπινου δυναμικού μετά από 6 χρόνια».

Στην επισήμανση μάλιστα πως σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ οι ελλείψεις προσωπικού φτάνουν τις 30.000 οργανικές θέσεις, ο κ. Ξανθός απάντησε:

«Εμείς αυτό που θέλουμε τώρα είναι με ένα πρόγραμμα 3ετίας, 4ετίας να περάσουμε σε μία σταδιακή κάλυψη των πιο επειγόντων κενών. Νομίζουμε ότι αυτό το κάνουμε σε πρώτη φάση με τις προσλήψεις αυτές, φέτος, οι οποίες συνεπικουρούνται από προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, δηλαδή μη μόνιμου προσωπικού. Με συμβάσεις είτε ετήσιες, είτε για τους γιατρούς φτάνουν μέχρι και τριετείς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top