Το ξεκόβει η Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε ούτε το πολυνομοσχέδιο ούτε τον «κόφτη» του Τσίπρα

«Εκτός από ψεύτες είναι και ανίκανοι»

Το ξεκόβει η Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε ούτε το πολυνομοσχέδιο ούτε τον «κόφτη» του Τσίπρα

Ξεκάθαρη ως προς το ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον «κόφτη» υπήρξε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους ή τον κόφτη διότι είναι οριζόντιος και διαρκής. Με τις πληροφορίες που έχουμε, έχει προτεραιότητα το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Άρα για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Συντάξεις, μισθούς, προνοιακά επιδόματα… Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να εκτοξεύσει αυτή τη στιγμή την οικονομία και να φέρει ανάπτυξη ο κ. Τσίπρας. Δεν ξέρει, δεν μπορεί και έχει αποδειχθεί ότι εκτός από ψεύτες είναι και ανίκανοι» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Βήμα FM.

Η κα Γεννηματά σημείωσε ότι μαζί με τα «κόκκινα» δάνεια δίνονται και τα «πράσινα», ενώ υπογράμμισε πως δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία αλλά δίνεται μία διορία «έως το τέλος του 2017 και με όριο αντικειμενικής αξίας τις 140.000 ευρώ».

Αναφερόμενη στον Σταύρο Θεοδωράκη, η κα Γεννηματά και το θέμα που δημιουργήθηκε με την απουσία του από την προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Ο Σταύρος κλήθηκε από μένα προσωπικά, τηλεφωνικά και ξεκαθάρισα ότι δεν έχει κληθεί άλλος πρόεδρος, διότι εδώ είχαμε μια συνάντηση εργασίας και όχι ένα συνέδριο με πανηγυρικούς χαιρετισμούς. Από την ώρα που είμαστε σε έναν προγραμματικό διάλογο με το Ποτάμι, ήταν λογικό να έχει το Ποτάμι παρουσία σ’ αυτή τη συνδιάσκεψη και είπαμε με μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουν όλοι, και κοινοβουλευτική ομάδα και στελέχη και τα μέλη της επιτροπής. Είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση και ζήτησε να εκπροσωπηθεί από τον Δ. Τσιόδρα, ο οποίος ήταν εκεί και ανακοινώθηκε ως εκπρόσωπος του Ποταμιού. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με κουτσομπολιά και παραπολιτική. Στόχος μου είναι να πετύχει η επιτροπή διαλόγου και στα τέλη Ιουνίου να έχουμε ένα πόρισμα, το οποίο θα βοηθήσει στα επόμενα βήματα».

Τέλος, η κα Γεννηματά υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων και τα έχει δώσει όλα στον Σόιμπλε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top