«Κόκκινη» αντεπίθεση από Μητσοτάκη:Είστε απελπισμένος – Θα μας βάλετε 3 μέτρα κάτω από το χώμα;

«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic» - Απίστευτη σπόντα: Μάθαμε ότι στον ελεύθερο χρόνο σας, φτιάχνετε και καφέ σε αυτούς που καταγγέλλετε!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήκωσε το γάντι της προσωπικής μονομαχίας που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Κύριε Τσίπρα πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να ξεκινήσετε όπως ξεκινήσατε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος απάντησε στην κριτική του κ. Τσίπρα για τις μηνύσεις στην Όλγα Γεροβασίλη με… ολίγη από Πολάκη: «Αφιερώσατε είκοσι λεπτά για μία προσωπική επίθεση. Δέκα λεπτά υπερασπιζόσασταν την Ολγα Γεροβασίλη και μας εγκαλείτε που προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Θα μας το απαγορεύσετε; Θα μας φυτέψετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα επειδή προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη;»

Εκείνη την ώρα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ από τα υπουργικά έδρανα ακούστηκε «ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα». «Φαντάζομαι ότι ο κ. υπουργός απευθύνεται στον συνάδελφό του» αποκρίθηκε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

«Ετοιμάζετε άλλη μία κακοστημένη παράσταση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «άλλη μία κακοστημένη παράσταση» από την κυβέρνηση, η οποία όμως «δεν κόβει πια εισιτήρια». «Ενώ εσείς διαπραγματεύεστε συνεχώς, η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θύμισε στον πρωθυπουργό τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «αν πάμε στον Μάιο χωρίς ολοκλήρωσ�� της αξιολόγησης, καήκαμε».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις κατηγορίες του πρωθυπουργού περί στήριξης του ΔΝΤ και των δανειστών. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα που «διαφήμισε» τη συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον Ποστ, πρόσθεσε: «Μάλλον, όμως, δεν την διαβάσατε καλά. Την καταθέτω στα αγγλικά για να την διαβάσετε. Αν θέλετε να σας δώσω και μία πιστή μετάφραση στα ελληνικά μήπως καταλάβετε τι είναι ακριβώς αυτό που λέω. Εγω υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας, όπως κάνει και η ΝΔ. Δεν έχετε καταλάβει εσείς ότι τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται πλέον με τα δικά σας συμφέροντα».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε για ακόμη μία φορά από την κυβέρνηση να φύγει «μία ώρα αρχύτερα», ενώ είπε ��τον Αλέξη Τσίπρα πως η υστεροφημία του είναι εξασφαλισμένη: «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic»

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε σε υψηλούς τόνους λέγοντας πως «κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic, γιατί εκεί την φέρατε την χώρα» και τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποβάλλει εκ νέου τους Έλληνες στο μαρτύριο της σταγόνας: «Η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θυέλλης εντείνεται».
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αν και σημείωσε ότι διαφωνεί με το χρόνο που επελέγη να γίνει, αλλά άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης: «Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015. Δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας. Είναι καιρός να ��άθουμε αν το σχέδιο που ετοίμαζαν πέρυσι τέτοιο καιρό οι υπουργοί σας ήταν σε γνώση σας».
Απίστευτη σπόντα Μητσοτάκη: Μάθαμε πως στον ελεύθερο χρόνο σας, φτιάχνατε καφέ στη διαπλοκή που καταγγέλλετε!
«Μας είχατε προϊδεάσει με διαρροές ότι θα κάνετε συγ��λονιστικές αποκαλύψεις. Και δεν είπατε τίποτα. Και ακόμα ηχεί στ' αυτιά μας η στεντόρεια φωνή του κ. Δραγασάκη όταν ήταν στην αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψει τα ονόματα της διαπλοκής. Ακόμη περιμένουμε!» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μάθαμε ακόμα ότι στον ελεύθερο χρόνο σας φτιάχνατε καφέ στους διαπλεκόμενους που εσείς καταγγέλλετε»!
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι θέλει να εξευτελίσει τον θεσμό της εξεταστικής επιτροπής και πρόσθεσε με αιχμές: «Θέλετε να στρέψετε το ενδιαφέρον της κοινωνίας αλλού. Προσπαθείτε να στρέψετε την κοινή γνώμη μακριά από τον λασπότοπο της Ειδομένης και την φαβέλα του Πειραιά. Και έχετε α��ήσει τα σύνορα στους σκοπιανούς συνοριοφύλακες. Ζείτε με την πλάνη μιας ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και σήμερα ακόμα που μιλάμε η κυβέρνηση πατάει σε δυο βάρκες: της εφαρμογής του Μνημονίου και της ηρωικής αντίστασης».
«Που βρήκατε τα χρήματα για τον προεκλογικό αγώνα;»
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματός του, τονίζοντας ότι πήρε σκληρές αποφάσεις και σημειώνοντας πως έχει ήδη καταθέσει πρόγραμμα εξυγίανσης, ανοίγοντας το κόμμα στην ιδιωτική χρηματοδότηση.
Ο ίδιος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έπαιρνε μεγάλα δάνεια «όταν ακόμη ήσαστε κόμμα του 4%» και μάλιστα με αίτημα δανεισμού «που δεν προσδιορίζεται με αυστηρά χρηματοοικονομικά κριτήρια». «Ουαί υμίν» φώναξε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς στο δικό μας καταστατικό έχουμε πρόβλεψη να απαγορεύεται να δανείζεται η ΝΔ. Στηριζόμαστε στις χιλιάδες των μελών μας για τη χρηματοδότηση. Γιατί δεν παρουσιάζετε και εσείς τα οικονομικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκανα εγώ; Πως χρηματοδοτήσατε τις τρείς τελευταίες προεκλογικές εκστρατείες; Πείτε το μας επιτέλους. Δεν υπήρχε σελίδα στο ιντερνετ που να μην έχει καταχώρηση και κολώνα στους δρόμους που να μην είχε αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έκλεισε άρον-άρον την υπόθεση με το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, λέγοντας πως «έχετε κάνει πλυντήριο τη Βουλή για να ξεπλένει τις ανομίες των στελεχών σας». Στη συνέχεια είπε πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και προδικάζει αποφάσεις της με τις συνεχείς παρεμβάσεις για στελέχη της ΝΔ.
Με αίτημα για εκλογές «έκλεισε» ο Μητσοτάκης
«Αφήστε επιτέλους κ. Τσίπρα κάτι όρθιο πριν φύγετε. Το γνωρίζουν και οι Έλληνες πολίτες και οι βουλευτές σας. Το αίτημα για πρόωρες εκλογές γίνεται πιο επιτακτικό. Η πρώτη φορά Αριστερά κινδυνεύει να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της. Η κοινωνία ασφυκτιά. Οι πολίτες περιμένουν να λειτουργήσει το κράτος. Να αναπνεύσουν και πάλι και μόνο οι εκλογές θα το κάνουν αυτό θα μας δώσουν οξυγόνο. Για να ονειρευτούμε την Ελλάδα που όλοι αξίζουμε» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top