Το προσφυγικό κυριάρχησε στη συνάντηση Τσίπρα-Μώραλη

Τσίπρας: Το λιμάνι του Πειραιά είναι εμπορική καρδιά, πρέπει να γίνει και πόλη-πρότυπο

Το προσφυγικό κυριάρχησε στη συνάντηση Τσίπρα-Μώραλη

Το λιμάνι είναι και εμπορική «καρδιά» και πρέπει γίνει μια πόλη που θα είναι πρότυπο και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, μεταξύ των οποίων και το προσφυγικό.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη στάση που κράτησε ο Δήμος, «διότι είναι ένα θέμα που μας υπερβαίνει κι αν ο καθένας το αντιμετωπίζει με τη λογική να φύγουν από την αυλή μου κι ας πάνε όπου άλλου, δεν βγάζεις άκρη έτσι». «Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Μώραλης, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «πρέπει να μοιράσουμε τα βάρη και να μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή των περισσότερων εξ ημών είναι προσφυγική, έχουμε ρίζες και έχουμε και βιώματα ως Έλληνες».

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης επισήμανε τη θετική στάση που ήδη έχει ο Δήμος για το προσφυγικό, είπε ότι θα συνδράμει όπως και οι άλλοι δήμοι, ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top