Χαμός και πάλι στη Βουλή για πόθεν έσχες και εκατομμύριο – Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ

Μαντάς: Να σταματήσει εδώ η λάσπη – Αμυράς: Είστε κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά

Χαμός και πάλι στη Βουλή για πόθεν έσχες και εκατομμύριο – Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ

Ο κακός χαμός έγινε και πάλι στη Βουλή γύρω από τη υπόθεση των πόθεν έσχες υπουργών της κυβέρνησης και του «ξεχασμένου» εκατομμυρίου του Γιώργου Σταθάκη.

Ο Γιώργος Αμυράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν είστε κυβέρνηση της Αριστεράς, είστε η εκατομμυριούχος Αριστερά», με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν έντονα και τον ίδιο να απαντά σε υψηλούς τόνους: «Μα πόσα εκατομμύρια έχετε και ξεχνάτε να τα δηλώσετε; Είναι αριστεροί οι υπουργοί που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν τα φέρνουν εδώ να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα; Είναι αριστερή πρακτική να πηγαίνεις από την Αθήνα στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ; Σας βρωμάει το ΚΤΕΛ; Αυτή είναι η κυβερνώσα-εκατομμυριούχος Αριστερά. Ακούστε και μην εξεγείρεστε, δεν σας είδα να εξεγείρεστε με το πολυνομοσχέδιο που κόβει τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων».

Η απάντηση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά ο οποίος κάλεσε «να σταματήσει εδώ η λάσπη» γιατί «μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε όλοι λάσπη».

«Έχουν δοθεί ήδη πλήρεις εξηγήσεις και ερμηνείες για το θέμα των πόθεν έσχες. Παρακαλώ πολύ, να μην επαναφέρουμε πράγματα που θα λυθούν και θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο» κατέληξε ο ίδιος.

Ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ, από την πλευρά του, μίλησε για ανοικτά ζητήματα αλλά και παρελθόν της αριστεράς, επισημαίνοντας για παραμύθι περί ηθικής ανωτερότητας που πρέπει να σταματήσει, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κόντρα του με τον Νίκο Συρμαλένιο άφησε έντονες αιχμές για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όπως φαίνεται από τα πόθεν έσχες, ενώ η κρίση επηρέασε όλη την Ελλάδα, κάποιους δεν τους άγγιξε».

Σε λιγότερο υψηλούς τόνους σε σχέση με το χθεσινό επεισόδιο αλλά με έντονο ύφος ήταν και η παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ζήτησε να πέσει άπλετο φως στα οικονομικά των κομμάτων γιατί «το πολιτικό σύστημα είναι απόλυτα διαβρωμένο».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στον Γιώργο Σταθάκη τόνισε πως πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και μίλησε για συγκάλυψη καθώς όπως είπε «για το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία του για οικονομικό σκάνδαλο στο πανεπιστήμιο Κρήτης και σύσσωμη η Βουλή είπε να μην αρθεί».

Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ

Η κόντρα μεταφέρθηκε και εκτός κοινοβουλίου με την κυβέρνηση και τη ΝΔ να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων.

«Το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία τονίζει πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία συγκάλυψη.

Το Μαξίμου απάντησε αμέσως κάνοντας λόγο για «επιθεωρητές Κλουζώ του γραφείου Τύπου της ΝΔ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

«Ένα σχόλιο αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία, όταν -θεατρινίστικα- κόπτεται για τη διαφθορά: φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» τονίζει το Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top