Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Σκοπέλου έκανε ο Σπίρτζης: Δείτε τι είπε και τι υποσχέθηκε

"Υπάρχουν ευθύνες" τόνισε - (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Σκοπέλου έκανε ο Σπίρτζης: Δείτε τι είπε και τι υποσχέθηκε

​Την Σκόπελο που επλήγη από πρωτοφανή νεροποντή, επισκέφτηκε σήμερα με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης,ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, διαπίστωσε το εύρος των προβλημάτων,ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους οποίους διαμόρφωσε σχέδιο παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

skopelos.jpgskopelos2.jpg

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη, είναι η καταγραφή από την Περιφέρεια και τους δήμους των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ώστε να κινηθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι προβλεπόμενες διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών.

skopelos3.jpgskopelos4.jpg

«Οι καταστροφές στο νησί είναι πάρα πολύ μεγάλες και σε υποδομές και σε κατοικίες και σε επιχειρήσεις. Το στοίχημα είναι η περιφέρεια και ο δήμος να κάνουν γρήγορα την καταγραφή, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην βοήθεια που πρέπει να δώσουμε στους κατοίκους, στις επιχειρήσεις, σε όποιον έχει πληγεί» είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός, κάνοντας λόγο για παντελή απουσία χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. «Υπάρχουν ευθύνες σίγουρα. Είχαμε μεν ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουμε δε και κακοτεχνίες. Για τα έργα μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες για όλα τ’ άλλα οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν είναι 50 και 70 ετών. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να αλλάξει η παιδεία μας και η συνείδησή μας», πρόσθεσε.

skopelos5.jpgskopelos6.jpg

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συνεργείων, ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 40 σπίτια και καταστήματα, ωστόσο ο κ.Σπίρτζης διαβεβαίωσε τους κατοίκους του νησιού, ότι θα τους στηρίξει η πολιτεία. Όπως είπε, φθάνουν ήδη μηχανήματα στην Σκόπελο, θα συνδράμει και ο στρατός και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστεί το τέρας της γραφειοκρατίας.

skopelos7.jpg

Δείτε τις καταστροφές που έγιναν στην Σκόπελο στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top