Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Μην τον ακούτε που λέει ότι δεν θα γίνει Παπαδήμος!

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο συνδυασμός του – Ο λαός να πει και πάλι “όχι”»

Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Μην τον ακούτε που λέει ότι δεν θα γίνει Παπαδήμος!

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια.

«Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρόθυμο σύστημα Μαξίμου έτοιμο και ικανό για όλα, ακόμα για διάλυση της αριστεράς για λίγη ακόμα εξουσία, ακόμα και για την παράδοση της εξουσίας στα χέρια των δανειστών» είπε η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία κάλεσε τους πολίτες να μην ακούν και να μην εμπιστεύονται στον Τσίπρα: «Μην ακούτε τον κ. Τσίπρα που λέει δεν θα γίνω Παπαδήμος. Με την ίδια ευκολία είπε ότι θα καταργούσε τα μνημόνια».

«Θα πληρώσουμε το χρέος; ΌΧΙ! Θα πληρώσουμε; ΟΧΙ»

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ο λαός για ακόμη μία φορά θα αντισταθεί και θα γράψει ιστορία, ενώ δίνοντας… ποδοσφαιρικό τόνο είπε απευθυνόμενη στο ακροατήριο της: «Θα πληρώσουμε το χρέος;».

Όταν άκουσε ένα ηχηρό «όχι», αυτοσαρκάστηκε όπως στο προεκλογικό σποτ της ΛΑ.Ε. «Τι είπατε;» είπε και συνέχισε: «Όχι; Είμαι σίγουρη ότι το άκουσε η Λαγκάρντ, ο Τουσκ, ο Ντράγκι, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα μας».

Σύνθημα αλά… ΚΚΕ!

«Ακόμα κι αν κάποιοι πήραν το "όχι" του λαού και το έκαναν δικό τους "ναι", ακόμη κι αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του, αντικατέστησαν τη λαϊκή κυριαρχία με την επιτροπεία, τον πέταξαν από την ταράτσα στα τσιμέντα, ξανασηκώνεται και θα κερδίσει το τέρας του μνημόνιου» είπε η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία στη συνέχεια εκφράστηκε με ένα σύνθημα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από το ΚΚΕ. «Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι» είπε.

«Στο δίλημμα πειθαρχία ή Δημοκρατία απαντούμε Δημο��ρατία. Στο δίλημμα Μνημόνιο ή Δημοκρατία απαντούμε Δημοκρατία» σημείωσε η ίδια και τόνισε πως οι εκλογές «γίνονται για να παρακαμφθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να εφαρμοστούν ευκολότερα τα μνημόνια. Για να εκκαθαριστούν από τη βουλή οι βουλευτές που τίμησαν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους και δεν πρόδωσαν την λαϊκή εντολή».

«Πιο δεξιός από τους δεξιούς ο Τσίπρας»

«Ο αρχηγός έχει σημασία όταν σέβεται τη συλλογικότητά του και όχι όταν κρεμά τους συντρόφους τους, όταν τιμά το λόγο και δεν ψηφίζει τα μνημόνια που θα καταργούσε και όταν δεν κάνει το όχι του λαού ντροπιαστικό ναι, όταν παραιτείται για να μην εφαρμόσει τα μνημόνια» τόνισε συνεχίζοντας την επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ας μην μιλούν για κίνδυνο επανόδου της δεξιάς εκείνοι που επανήλθαν ως πιο δεξιοί από τους δεξιούς. Εκείνοι που συνέπραξαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι για να περάσει ως οδοστρωτήρας το Μνημόνιο. Ψήφισαν μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι το πιο επαίσχυντο Μνημόνιο» κατέληξε η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία στο τέλος της συγκέντρωσης τραγούδησε μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας το αντιστασιακό τραγούδι «Bella Ciao».

Λαφαζάνης: Εμείς είμαστε το νέο – δεν θα υπάρξει νέα Βάρκιζα

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο αρχηγός της ΛΑ.Ε τόνισε ότι «εμείς είμαστε το νέο» και πρόσθεσε: «Η ΛΑ.Ε. έρχεται από μακριά από τις καλύτερες αριστερές πατριωτικές παραδόσεις του λαού μας. Πηγαίνει μακριά για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια μια Ελλάδα δημοκρατική - προοδευτική. Η ΛΑ.Ε. γεννήθηκε με το αλύγιστο “Oχι” για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο νεανικό όχι του δημοψηφίσματος απέναντι στο “ναι” της υποδούλωσης».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, προειδοποίησε πως «νέα Βάρκιζα 2015 δεν θα υπάρξει και δεν παραδινόμαστε» , ενώ υποστήριξε για άλλη μια φορά πως το κόμμα του δεν είναι το κόμμα της δραχμής αλλά από την άλλη «δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά εργαλείο».

Τέλος, αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών είπε ότι αυτό δεν είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» καθώς «αυτοί οι δύο συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» και πρόσθεσε ότι η ΛΑ.Ε θα έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που την εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top