Επικοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι "θάβουν" το ντιμπέιτ!

"Το σκηνικό θύμιζε δεκαετία 70!Ο Τσίπρας ήταν συνοφρυωμένος και ο Καμμένος αγχωμένος"

Επικοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι "θάβουν" το ντιμπέιτ!

Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έμεινε ευχαριστημένος με το χθεσινό ντιμπέιτ! Μπορεί να υπήρχε μια μικρή ικανοποίηση για το γεγονός ότι διεξήχθη η τηλεμαχία μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο όλοι τους συμφώνησαν στην άποψη ότι δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό! Παρόμοια ήταν και η γεύση, που άφησε το ντιμπέιτ στους τηλεθεατές, πολλοί από τους οποίους, το βρήκαν άνευρο, ανιαρό και βαρετό!

Πως όμως είδαν την χθεσινή βραδιά επικοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι;

«Ήταν ένα ντιμπέιτ που δεν αρμόζει σε μια χώρα και σε μια κοινωνία που θέλει να ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο, θύμιζε περισσότερο μια πολιτική αντιπαράθεση σε μια Σοβιετική Δημοκρατία.Το σκηνικό ήταν τελείως ξεπερασμένο και θύμιζε τη δεκαετία του 70’»είπε ο Διευθυντής της ιστοσελίδας iefimerida.gr, Χρήστος Ράπτης.

«Ο κ.Τσίπρας βρέθηκε σε μια δύσκολη θέση, αφού έπρεπε να υπερασπιστεί υπουργούς και την ουσία του μνημονίου, που ο ίδιος υπέγραψε. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλησε να περάσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή ότι δίνει έμφαση στις επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά φάνηκε ότι ...και οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων, θα λύσουν τις διαφορές τους στο ντιμπέιτ της προσεχούς Δευτέρας» είπε στο Star o διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου, Π.Αμυράς.

Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών, η κινησιολογία τους και ο λόγος τους ήταν μέρος των μαθημάτων που έκαναν πριν από το ντιμπέιτ.

Ποιος τελικά ήταν ο πιο καλός μαθητής;

Ο επικοινωνιολόγος Β.Φεύγας δήλωσε στο Star: «Ο Α.Τσίπρας ήταν συνοφρυωμένος, σε αρκετές ερωτήσεις δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις με κορυφαία αυτή σχετικά, με το αν πλήρωσε ή όχι τον ΕΝΦΙΑ. Ο B.Μεϊμαράκης ήταν συνεργάσιμος, σχεδόν σε όλες τις απαντήσεις που έδωσε επέμενε στο θέμα της συνεργασίας και της πολιτικής σταθερότητας, με κορυφαία την πρόσκληση συνεργασίας στον κ.Τσίπρα να βρεθούν την επομένη του ντιμπέιτ. Η Φ. Γεννηματά ήταν διαβασμένη. Αν και ξύλι��η στον πολιτικό της λόγο, έπαιξε καλά στο κλείσιμο του ντιμπέιτ το τρίπτυχο γυναίκα, μητέρα, οικογένεια. Ο Σ.Θεοδωράκης ήταν επικοινωνιακός. Ήταν αρκετά εξοικειωμένος με την κάμερα, προέβαλε την σοβαρότητα των στελεχών του και την σοβαρότητα των πολιτικών του απόψεων, με την ατάκα “πρώτη φορά στα σοβαρά”. Ο Π.Καμμένος ήταν αγχωμένος, προσπάθησε να εμφανιστεί ο δυναμικός του ντιμπέτι και υπέπεσε σε λάθη, όπως η επιστολή του μαθητή η οποία είναι τρολ! Ο Δ.Κουτσούμπας ήταν συγκροτημένος. Περιέγραψε με απλό τρόπο τις θέσεις του ΚΚΕ που είναι πάγιες και διαχρονικές.Ο Π.Λαφαζάνης ήταν αντιφατικός.Σε αρκετές απαντήσεις του υπήρχαν αντιφάσεις, καθώς προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top