Συγκροτούν τα ψηφοδέλτιά τους και οργανώνουν τις περιοδείες τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ποιοι θα είναι οι επικεφαλής στις μεγάλες περιφέρειες

Συγκροτούν τα ψηφοδέλτιά τους και οργανώνουν τις περιοδείες τους ΣΥΡΙΖΑ  και ΝΔ
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκροτούν τα ψηφοδέλτια τους και οργανώνουν τις περιοδείες τους αναλόγως με τις περιφέρειες οπού συναντούν τα περισσότερα προβλήματα με τους ψηφοφόρους.
Υπό διαφορετικές συνθήκες η συγκρότηση ψηφοδελτίων σε εκλογές με λίστα θα ήταν παιχνίδι. Για τον Αλέξη Τσίπρα που πρέπει να αντικαταστήσει Λαφαζανικούς και να χτυπήσει περιφέρειες που χάνει από τις απώλειες της διάσπασης εξελίσσεται σε δύσκολο σταυρόλεξο.
Στην Α ΑΘΗΝΑΣ πρώτη σε σταυρούς μετά τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου που μετακομίζει στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας. Απέναντι της από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ η πρώτη σε σταυρούς από τη ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στο κόμμα της.
Στην Β Αθήνας μετά την αποχώρηση του Γιάννη Βαρουφάκη τίθεται επικεφαλής ο Γιάννης Δραγασάκης. Με το Νίκο Δένδια μπροστά κατεβαίνει η ΝΔ, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη ή ο Δημήτρης Στρατούλης θα ηγηθούν του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του Λαοκράτη Βάσση και του πανεπιστημιακού Κώστα Δουζίνα. Στη ΝΔ η σειρά δεν θα αλλάξει με τον Θεόδωρο Φορτσάκη και τον Δημήτρη Σταμάτη στις πρώτες θέσεις ενώ ο Μανώλης Γλέζος που είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με το κόμμα Λαφαζάνη δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ή να επιλέξει τις Κυκλάδες. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν αποκλείεται να δούμε και τη Σοφία Σακοράφα εάν δεν επιλέξει τη Β Αθήνας.
Στην περιφέρεια Αττικής ο Αλέξης Μητρόπουλος παραμένει ένα ανοικτό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι η υποψηφιότητά του είναι στα χέρια του προέδρου, η Κουμουνδούρου του δείχνει την πόρτα εξόδου από τις λίστες.
Και εάν οι πληροφορίες ότι συζητάει με το κόμμα Λαφαζάνη επιβεβαιωθούν, τότε τι θα γίνει με τον Αλέκο Καλύβη που επίσης θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής;
Στη μάχη της λίστας έχει ξεκινήσει η προσέγγιση λαμπερών ονομάτων. Ήδη ο συγγραφέας Γιώργος Χρονάς, οι πρώην μπασκετμπολίστες Κώστας Παταβούκας και Μέμος Ιωάννου, οι ηθοποιοί Γιώτα Φέστα Αντώνης Καφετζόπουλος και η Ρίκα Βαγιάννη συμφώνησαν με το ΠΟΤΑΜΙ το οποίο θα συνεργαστεί και με τη Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί είτε να κρατήσει είτε να ξανακερδίσει κάστρα που έχασε από τους λαφαζανικούς βουλευτές.
Η Κρήτη που βάφτηκε κόκκινη στις εκλογές του Γενάρη ήταν ο πρώτος σταθμός των περιοδειών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον Κώστα Δερμιτζάκη στο Λασίθι και τον Μιχάλη Κριτσωτάκη στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς η ΝΔ κατέγραψε μεγάλες απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, που ειδικά στο Ηράκλειο έφτασε τις 29 μονάδες.
Την πρώτη του ανοικτή συγκέντρωση στη Β’ Αθήνας πραγματοποιεί απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια περιφέρεια που έχασε όχι μόνο τον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και ακόμη τέσσερις βουλευτές που μετακόμισαν στη Λαϊκή Ενότητα.
Επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα η Λιβαδειά. Στη Βοιωτία ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και τους δυο βουλευτές του, Σταθά και Σκούμα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Κοζάνη, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί μετά τη Θεσσαλονίκη καθώς Ραχήλ Μακρή και η Ευγενία Ουζουνίδου θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top