Στις Βρυξέλλες την Παρασκευή ο Τσακαλώτος για το Eurogroup

Πρωτοβουλία Φίλη να παρακάμψει την Πρόεδρο της Βουλής και να γίνει η διάσκεψη των προέδρων στις 12:00

Στις Βρυξέλλες την Παρασκευή ο Τσακαλώτος για το Eurogroup

​Στις Βρυξέλλες μετά από καιρό θα βρεθεί και πάλι την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, ώστε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα αξιολογήσει τη συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη για να δώσει το πράσινο φως και να ανοίξει και επίσημα ο δρόμος προς το τρίτο μνημόνιο και την πρώτη δόση από τον ESM.

Ήδη, τα ξημερώματα της Τετάρτης,κατατέθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ολόκληρο το νομοσχέδιο για το νέο μνημόνιο, με την κυβέρνηση να τρέχει για μια ακόμα φορά να προφτάσει τις χρονικές προθεσμίες, μιας και η Πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού να περάσει το νομοσχέδιο στις επιτροπές σήμερα και αύριο να γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Η συμφωνία που επετεύχθη με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου των θεσμών θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή που θα γίνει το Eurogroup, ώστε μετά να ακολουθήσει η επικύρωσή του από τα ξένα κοινοβούλια και να εκταμιευτεί η δόση πριν από τις 20 Αυγούστου που λήγουν τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου όμως για μια ακόμα φορά έχει διαφορετική άποψη επί της διαδικασίας και βάζει νέα προσκόμματα στην κυβέρνηση, π��ογραμματίζοντας για σήμερα στις 21:30 τη διάσκεψη των προέδρων, προετοιμάζοντας έτσι ένα ακόμα γερό ξενύχτι για την κυβέρνηση και τους βουλευτές.

Πάντως, όπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Φίλης πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε η διάσκεψη των προέδρων να γίνει στις 12:00 σήμερα για να κερδίσουν χρόνο και να γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση επί της συμφωνίας σε δυο δεκάωρες συνεδριάσεις σήμερα και αύριο.

Όμως αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συναίνεση της Προέδρου της Βουλής, ενώ και ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «θεσμική ανακολουθία».

«Δεν έχει σημασία τόσο το διαδικαστικό, όσο το πολιτικό και ουσιαστικό θέμα που σχετίζεται στην αδυναμία συνεργασίας της πλειοψηφίας της Βουλής με την Πρόεδρο. Εγώ θα πάω στις 12:00 στη Βουλή, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη θεσμική ανακολουθία να γίνεται διάσκεψη των προέδρων χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Βουλής. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top